Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Samenwerking met Astra gaat verder


Een samenwerking die waarschijnlijk uniek is  in de snel veranderde voetbalwereld blijft behouden: FC St. Pauli en Astra verlengen hun sponsorcontract met nog eens tien jaar. De buitengewone samenwerking bestaat al meer dan 40 jaar.

In de afgelopen decennia zijn er veel ups en downs samen overwonnen: Astra sprong er in 2001 spontaan bij toen de shirtsponsor destijds voortijdig moest stoppen en droeg in 2003 een groot deel bij aan de reddingsoperatie van FC St. Pauli. Of het nu met de bouw van het Millerntor-stadion (2006 tot 2015), of de viering van het 100-jarig jubileum van de club in 2010 – Astra steunt FC St. Pauli waar het kan. De twee partners zijn nu verbonden door meer dan een lange vriendschap. Onvergetelijke momenten werden samen voor eeuwig beleefd: de terugkeer naar de eerste divisie, de bittere degradatie naar de tweede en derde divisie of de meest spectaculaire overwinning in de geschiedenis van de club op 6 februari 2002, waarin FC St. Pauli werd uitgeroepen tot “Weltpokalsiegerbesieger”

Bernd von Geldern, Head of Sales bij FC St. Pauli: “De samenwerking tussen Astra en de FCSP is meer dan een sponsorcontract of een zakelijke relatie, het is meer een geregistreerd partnerschap. We hebben samen al vele onvergetelijke en bewogen momenten beleefd ook moeilijke tijden bleven we de baas. De coronapandemie was weer zo’n tijd waarin we konden vertrouwen op het brede fundament van ons partnerschap. Astra heeft ons hier opnieuw genereus gesteund, net zoals alleen echte partners dat doen. Om zo’n langdurige partner te hebben bij onze kant voor de komende tien jaar.”

Voor Sebastian Holtz, CEO Carlsberg Deutschland GmbH, is één ding zeker: “Er zijn gewone sponsorsamenwerkingen en er is Astra en FC St. Pauli. De twee originelen uit de Kiez zijn één hart en één ziel – zo’n loyaal partnerschap op golflengte is uniek in het voetbal. Het was voor ons dan ook altijd duidelijk dat we ook in moeilijke tijden zoals de Corona-crisis stevig aan de zijde van de club zouden staan. Nu ben ik des te blijer dat we met de vervroegde contractverlenging. Het is een teken van vertrouwen en in de toekomst zullen we nog veel meer unieke voetbalmomenten met elkaar te kunnen delen.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters