Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Oefenwedstrijd: FCSP speelt 2-2 gelijk tegen Odense BK


Onze Kiezkickers speelden – in hun derde testwedstrijd in de voorbereiding – 2-2 gelijk tegen Odense BK (1-0). Kort voor rust scoorde Simon Makienok de langverwachte voorsprong in Norderstedt voor 600 fans (41′), na rust draaide Odense het spel dankzij doelpunten van Aron Elis Thrandarson (49′) en Bashmin Kadrii (59′). Onze Boys in Brown kwamen weer terug via Lukas Daschner, deze bracht de eindstand op 2-2 (69′)

Bij een aangename 20 graden en een mix van zon en wolken begonnen onze Kiezkickers aan de oefenwedstrijd tegen Odense BK daarbij luid ontvangen door de 600 fans. “Hier gewinnt nur einer, St. Pauli und sonst keiner” klonk het vanaf de tribunes. Zou het ook zo gebeuren? Onze Kiezkickers gingen in ieder geval beter van start en creëerden hun eerste kansen. Binnen 30 seconden had Simon Makienok twee keer de kans op de voorsprong. Eerst faalde de aanvaller na een fout van Alexander Juul Andersen vanop 14 meter op Odense-keeper Oliver Christensen, even later – nadat Daniel-Kofi Kyereh vanop links was weggestuurd – raakte hij alleen de buitenkant van het net (8′). Ook Odense bleef altijd gevaarlijk en miste de 0-1 slechts op een zeer kleine marge. Na een voorzet van Mads Frøkjær-Jensen trof een kopbal van Max Johannes Fenger de binnenkant van de paal (12′).

Het tempo bleef daarna hoog, onze Kiezkickers creëerden de volgende kansen. Na de mooie directe drop van Finn Ole Becker mistte Kyereh nipt vanop tien meter (16′). Na een inworp was er een mooie combinatie van onze FCSP. De bal kwam via meerdere stations bij Rico Benatelli terecht, maar zijn kopbal belandde niet in het doel maar op het doel (26′). Daarna ontstak Maximilian Dittgen de turbo aan de linkerkant, drong het strafschopgebied binnen en bediende Kyereh. Zijn schot vanaf 13 meter zou in het net zijn verdwenen, maar Andersen wierp zich net in het schot (29′). Even later, na een één-twee met Makienok, zette Kyereh een lob vanaf de rand van het strafschopgebied maar deze ging er duidelijk overheen (31′). Dittgen mistte ook nog eens duidelijk vanop 14 meter (34′).

Kyereh was er dichterbij, die schoot vanop 28 meter, maar miste het doel van Odense op een goede meter (39′). Kort daarop pakte Nikola Vasilj een afstandsschot van Aron Elis Thrandarson (40′). Terug naar de overkant, waar Dittgen de voorsprong had moeten maken. Nadat Becker de bal voorbracht, raakte Dittgen de bal niet goed vanop twaalf meter maar wel teamgenoot Makienok (41′). Een hele goede aanval zorgde uiteindelijk voor de voorsprong. Luca Zander dreef het leer over rechts naar voren, bediende Becker en deze zette in het strafschopgebied naar Dittgen. Hij legde het leer in het strafschopgebied naar de verste paal waar Makienok schrijlings de bal over de lijn duwde – eindelijk de langverwachte 1-0 (41′). Met de welverdiende voorsprong gingen we de kleedkamer in.

Coach Timo Schultz maakte zes wissels voor de tweede helft, de jongens in Brown schakelden de vooruitversnelling meteen weer in. Dittgen schoot voortvarend vanaf 20 meter, maar Christensen stuurde het leer over de lat (47′). Na een corner maakte Odense de gelijkmaker. Ryan Johnsson Laursen bracht de bal een tweede keer in het centrum nadat Philipp Ziereis de bal eerder vanaf links had verdedigd en Thrandarson vanop zeven meter scoorde – 1:1 (49′). Voor de jongens in Brown kreeg Guido Burgstaller daarna de volgende kans, maar vanuit een krappe hoek mikte hij twee meter te hoog (55′).

Bashmin Kadrii van Odense nam dan zijn moment. De linkervoet schoot vanop ruim 25 meter en joeg het leer de rechterbovenhoek in. Een doelpunt dat de moeite waard was, en waarin Nikola Vasilj tevergeefs naar strekte – 1: 2 (59e). Odense had het spel omgedraaid en kon het spel in evenwicht brengen, maar de Kiezkickers kwamen terug! Lukas Daschner kreeg de bal ruim 25 meter voor het doel, en schoot met een laag schot in de rechter benedenhoek – 2:2 (69′).

Mede door de vele wissels – Odense-trainer Andreas Alm wisselde in de loop van de tweede helft behalve zijn keeper iedereen- had het spel wel aan snelheid ingeboet, maar niet aan intensiteit. Geen van beide ploegen gaf een bal weg, de duels waren soms wat pittiger. Hoogwaardige kansen bleven daarna lang weg, de paar halve kansen werden aan beide kanten weggegeven. Burgstaller legde het leer in de val links van het doel (83′). “Ein Tor. Ein Tor. St. Pauli schießt ein Tor”, scandeerden de fans in de laatste minuten opnieuw, maar hun roep werd niet beantwoord. FCSP kwam niet meer tot scoren en dus bleef het na 90 intense minuten 2-2.

FC St. Pauli

Vasilj – Zander (46. Ziereis), Dźwigała, Medić (72. Teixeira), Paqarada (46. Ritzka) – Aremu (46. Smith), Becker, Benatelli (46. Buchtmann), Kyereh (46. Daschner) – Dittgen (72. Brandt), Makienok (46. Burgstaller)

Cheftrainer: Timo Schultz

Odense BK (Startelf)

Christensen – Andersen, Laursen, Larsen, Lieder, Kadrii, Thomasen, Fenger, Skjelvik, Thrandarson, Frøkjær-Jensen

Cheftrainer: Andreas Alm

Doelpunten: 1:0 Makienok (41.), 1:1 Thrandarson (49.), 1:2 Kadrii (59.), 2:2 Daschner (69.)

Gele kaarten: Ziereis, Smith / Lieder

Scheidsrechter: Simon Rott (Bremen)

Fans: 600