Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP trekt Jackson Irvine aan


De professionele selectie van FC St. Pauli voor het seizoen 2021/22 blijft vorm krijgen. Met Jackson Irvine versterken onze Kiezkickers hun middenveld. De Australiër stond recentelijk nog onder contract bij de Schotse eersteklasser Hibernian FC en komt transfervrij naar Millerntor.

De 28-jarige speelde vorig seizoen 21 competitiewedstrijden voor de ‘Hibs’. Hij gaf drie assists en scoorde één doelpunt. Irvine speelde eerder drie jaar voor Hull City en maakte in totaal 112 competitieve wedstrijden voor de Engelse tweedeklasser (10 goals, 9 assists). Sinds 2013 maakt hij ook deel uit van het Australische nationale team, waarvoor Irvine vijf doelpunten en zeven assists maakte in 36 wedstrijden.

Stemmen bij de transfers :

Ploegleider Andreas Bornemann : “We zijn blij dat we Jackson Irvine hebben kunnen overtuigen. Hij zit in het beste voetbaltijdtijd, is een absolute mentaliteitsspeler met een hoge bereidheid om te lopen en heeft al internationale ervaring opgedaan in zijn carrière. Hij is thuis op verschillende posities op het middenveld, zodat we met zijn inzet opnieuw beduidend meer mogelijkheden hebben.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Met Jackson Irvine krijgen we meer flexibiliteit in onze diamant op het middenveld, omdat hij zowel aanvallend als verdedigend kan spelen. Hij heeft ook een bepaalde lichaamsbouw en een robuuste speelstijl die ons meer stabiliteit zal brengen , zijn ervaring zal onze jongere spelers ten goede komen.”

Jackson Irvine : “Ik ben erg blij om hier te zijn. De club en haar waarden passen perfect bij mij. Ik hou ook van de manier waarop voetbal wordt gespeeld bij FC St. Pauli. Nu kan ik niet wachten om kennis te maken met mijn teamgenoten aan de slag te gaan.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters