Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FC St. Pauli rouwt om “Bubu”


FC St. Pauli rouwt om Claus-Peter “Bubu” Bubke. De oude kledingverzorger van het professionele team is op donderdagavond 1 juli op ​​76-jarige leeftijd overleden. Ons medeleven gaat naar zijn familie. 

“Wat, wat, wat, wat?! Wat wil je?!?” Of het nu de president, sportdirecteur, speler of wat hij graag zei, “Gurkengustav” – in de catacomben van het Millerntor Stadium, wat de oude kitmanager dicteerde, moest gebeuren. “Bubu” bepaalde de regels en iedereen die met ideeën kwam, kwam al snel in de problemen. Degenen die niets in zijn kamer te zoeken hadden, kregen al snel een “Maak dat je hier wegkomt” om de oren.

Iedereen die de bruin-witte trui draagt ​​sinds 1986 – toen “Bubu” begon als kledingverzorger voor het professionele team – heeft niet alleen zijn ruwe kant leren kennen. Je kon altijd bij hem terecht als er iets op je lever zat. In zijn “kantoor” aan de Kollaustraße was er altijd een vrije stoel om met hem te kletsen over privébezorgdheden, maar ook om gewoon wat rond te snuffelen en eens goed te lachen. Er was altijd orde in zijn kamers, hoewel die soms alleen voor “Bubu” zelf herkenbaar was.

“Bubu”, de tuinman van de kunstgrasvelden aan de Feldstrasse sinds 2012, was geen schouderklopper. Na nederlagen en slechte prestaties nam hij geen blad voor de mond tegen de spelers, maar als het goed ging, wist hij dat te waarderen. De vader van negen kinderen was getuige van de promotie van onze FCSP naar de Bundesliga in 1988, 1995, 2001 en 2010 en hoewel hij niet zelf op het veld stond, maar zijn werk steeds op de achtergrond had gedaan, speelde hij zeker zijn rol in deze successen. En niet alleen omdat de kleding altijd klaar lag en de uitrusting altijd perfect was voorbereid, het was “Bubus” warme natuur en zijn grote bruin-witte hart.

“Bubu” stierf gisteravond als gevolg van een langdurige ziekte aan kanker. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie!

Waar je nu ook bent, “Bubu” – laat je niet irriteren door de “Gurkengustaven”!

_____

In het kantoor van Millerntor Stadium is vanaf maandag 5 juli een condoleanceregister te zien waarin u tussen 10.00 en 14.00 uur een paar persoonlijke woorden tot “Bubu” kunt richten. 

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters