Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Ersin Zehir verlaat FC. St. Pauli


Opnieuw een vertrek bij FC St. Pauli: middenvelder Ersin Zehir verlaat FCSP. De club en de speler kwamen overeen om het contract, dat geldig was tot juni 2023, te beëindigen. 

Zehir doorliep de jeugdteams van FC St. Pauli vanaf de U17 en maakte de sprong naar de profploeg van de Kiezklub in het seizoen 2018/19, waarvoor hij in totaal 21 wedstrijden op het veld stond in de 2e Bundesliga (2 assists). Meest recent werd Zehir uitgeleend aan derdeklasser VfB Lübeck, waar hij in het seizoen 2020/21 30 wedstrijden voor Sleeswijk-Holstein speelde. Hij maakte zes goals en gaf vier assists.   

Reacties over de beëindiging van het contract: 

Ploegleider Andreas Bornemann : “Ersin was lange tijd bij FC St. Pauli en kon zijn eerste professionele ervaring bij ons opdoen. Zijn wens om in de toekomst regelmatig te blijven spelen is begrijpelijk. Gezien de concurrentie in de positie van Ersin, zou het komend seizoen nauwelijks mogelijk zijn geweest. We hebben deze weg afgesproken om hem de kans te geven een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wens hem daarbij veel succes.”

Ersin Zehir : “Ik ben FC St. Pauli erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen om me hier tot profvoetballer te ontwikkelen. Ik zal altijd goede herinneringen hebben aan de club, de Millerntor, mijn teamgenoten en de fans. Ook ik wil een volgende stap zetten in mijn ontwikkeling en ga me daarom richten op een nieuwe sportieve taak.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters