Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli trekt Etienne Ameyido aan


FC St. Pauli zet zijn kaderplanning voort en breidt zijn offensief uit. Etienne Amenyido is de volgende nieuwe aanwinst voor onze Kiezkickers. De 23-jarige spits komt naar Millerntor van – het uit in tweede klasse gedegradeerde – VfL Osnabrück. Beide clubs zijn overeengekomen de voorwaarden van de transfer niet bekend te maken.

Etienne Amenyido werd opgeleid in de jeugd van Borussia Dortmund, waar hij van 2012 tot 2017 alle jeugdteams doorliep. Na een huurperiode van zes maanden in het seizoen 2017/18 aan VVV Venlo (4 optredens, 1 doelpunt en 1 assist), ging hij voor het seizoen 2018/19 naar VfL Osnabrück. Tijdens zijn tijd daar speelde hij 67 wedstrijden in de competitie (8 goals en 5 assists). Hij was ook actief in de DFB Cup voor VfL (3 wedstrijden, 1 doelpunt) en speelde voor VfL in de Nedersaksen Cup (2 wedstrijden, 1 doelpunt).

Reacties bij de transferg:

Ploegleider Andreas Bornemann : “Met Etienne hebben we het type speler getekend dat we nodig hebben voor onze spelfilosofie. Hij vult onze bestaande kwaliteiten in het offensief perfect aan. Hij past heel goed in ons eisenprofiel en heeft ook een enorm ontwikkelingspotentieel.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Etienne is een speler die flexibel inzetbaar is. Ik ben verheugd dat we hem voor ons hebben kunnen winnen. Hij is een aanvallende speler met veel snelheid, die ons systeem zal verrijken en bovendien zeer gemotiveerd is om de volgende stappen in zijn evolutie te zetten.”

Etienne Amenyido : “Ik ben erg blij dat ik het FC St. Pauli-shirt komend seizoen mag dragen. Ze speelden uitstekend en opwindend voetbal in de tweede seizoenshelft en ik zou heel graag mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat dat we deze positieve weg het komende seizoen doorzetten. Tegelijkertijd weet ik dat er nog veel werk voor me ligt en geloof ik dat de Millerntor de juiste plek is om mezelf verder te ontwikkelen.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters