Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Smith:”We moeten het gevoel meenemen dat we elke ploeg kunnen verslaan”


Voor winternieuwkomer Eric Smith –  die in april een langdurig contract tekende bij Millerntor – ging de tweede helft van het seizoen 2020/21 op en neer.  
Door blessures speelde hij slechts vijf wedstrijden, maar die werden wel allemaal gewonnen. Komend seizoen wil Smith blessurevrij blijven en de ploeg helpen om door te gaan op de ingeslagen weg.   
 

Eric Smith moest iets meer dan drie weken wachten voordat hij voor het eerst in de bruin-witte trui zou optreden. Eind januari was het moment daar dat hij zijn debuut voor onze FCSP vierde in de turbulente 4-3 overwinning in Heidenheim. “Ik kwam van vakantie en moest eerst echt fit worden om te kunnen spelen. Ik was natuurlijk heel blij toen ik eindelijk op het veld stond in Heidenheim”, aldus de 1,92 meter lange middenvelder. Als sterke speler voor de verdediging droeg de Zweed ook met goede prestaties bij aan de overwinningen tegen SV Sandhausen, 1. FC Nürnberg (beiden 2:1) en SV Darmstadt 98 (3:2). 

Eind februari volgde een kuitblessure en Smith stond bijna twee maanden niet op het veld in Tweede Bundesliga. Omdat het voorheen zo goed ging, werd de Zweed hard geraakt door de blessurepauze. “Het is nooit leuk om geblesseerd te zijn. Het was zwaar voor mij, ook omdat ik de derby heb gemist”, zei onze nummer 18 terugkijkend. Smith zwoegde in de afkickkliniek en keerde in april terug, zij het van korte duur. In de 2-1 thuiszege tegen Fürth kreeg hij een korte opdracht van een kwartier voordat problemen met de rechterenkel ervoor zorgden dat het seizoen voortijdig eindigde. Smith had op zijn tanden kunnen bijten, maar in overleg met de coaching ploeg werd besloten geen risico’s meer te nemen vanwege het feit dat FCSP al gered was. “Ik had het einde van het seizoen anders gewild. Het was jammer dat ik de laatste paar wedstrijden heb gemist, ik had graag gespeeld. Maar we besloten samen dat het belangrijker was om de blessure volledig te genezen.”

De middenvelder was aan het einde van het seizoen en ook in de dagen na de laatste wedstrijd in Regensburg al bezig in het revalidatiecentrum ENDO. “Ik heb veel aan mijn lichaamsbouw gedaan en kon zonder problemen lopen. De voet reageerde goed”, zegt Smith, die langere tijd in Hamburg bleef om zijn revalidatie voort te zetten en de blessure volledig te genezen. Hij wil pijnvrij en zo fit mogelijk aan het nieuwe seizoen beginnen. De zes heeft er nu al zin in: “Het is een heel interessante competitie met veel bekende clubs. Als je naar de clubs kijkt, zou het ook  eerste klasse kunnen zijn.”

Smith wil vanaf de eerste trainingsdag alles geven om komend seizoen zo vaak mogelijk op het veld te staan. Zelfs als het in de tweede seizoenshelft persoonlijk beter had kunnen gaan, gaat Smith het volgende seizoen met een heel goed gevoel in: “Wat we vanaf januari deden was te gek. We speelden echt goed voetbal en wonnen veel wedstrijden. Toen ik kwam, hadden we maar acht punten. Als je normaal daar beneden staat, vecht je en speel je vooral lange ballen. Maar dat deden we niet. Ondanks de moeilijke situatie speelden we met veel moed en ons voetbal spelen. Dat is achteraf het belangrijkste voor mij.” Al was er, net als bij de 3-2 thuiszege tegen Darmstadt, een beetje geluk in de slotscène, benadrukte Smith: ” We pakten de overwinningen niet gelukkig, maar omdat we heel goed speelden. Het is een van de beste gevoelens die je kunt hebben. We moeten het gevoel met ons meedragen dat we elke tegenstander kunnen verslaan.”

De Zweed – voorheen uitgeleend door KAA Gent – is erg blij dat hij eind april een langetermijncontract tekende bij Millerntor. In de afgelopen vier jaar speelde hij voor vier verschillende clubs en stond hij uiteindelijk nergens. FC St. Pauli wordt verondersteld het nieuwe thuis van Smith te worden: “De afgelopen jaren ben ik dan daar zes maanden geweest, dan zes maanden weer ergens anders. Het is moeilijk om echt aan te komen. Toen ik naar FC St. Pauli kwam was het vanaf het begin was duidelijk dat ik niet meteen zou vertrekken, maar graag langer zou willen blijven als de gelegenheid zich voordeed. Ik ben des te blijer dat het gelukt is. Ik wil niet alleen mijn spel ontwikkelen, maar wil ons ook helpen het spel ontwikkelen als team. Daar kijk ik erg naar uit.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters