Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Senger verlengt voortijdig met FCSP


FC St. Pauli heeft Marvin Senger langer aan de club gebonden en het contract met de 21-jarige verdediger eerder dan gepland verlengd. Tegelijkertijd kwam FCSP tot een akkoord met Senger voor een verdere verhuur aan de derdeklasser 1. FC Kaiserslautern.

Marvin Senger kwam in 2017 bij FC St. Pauli onder 17, speelde sindsdien in alle FCSP-teams en maakte zijn professionele debuut in het seizoen 2019/20. Sinds de tweede helft van vorig seizoen wordt de verdediger uitgeleend aan 1. FC Kaiserslautern en speelde hij 15 wedstrijden voor de ploeg van Betzenberg.

Ploegleider Andreas Bornemann : “Marvin presteerde goed tijdens zijn tijd bij 1. FC Kaiserslautern en droeg bij aan het niet degraderen van FCK. Wij zijn van mening dat het de beste beslissing is voor zijn ontwikkeling als hij nog een jaar wedstrijdtraining heeft in de derde divisie. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat de hernieuwde verhuur ervoor kan zorgen dat hij in de toekomst een rol kan spelen in onze selectieplannen voor de FCSP en daarom hebben we het contract met Marvin verlengd.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Ik ken Marvin al heel lang en ben overtuigd van zijn potentieel. Zijn ontwikkeling is nog niet compleet. Tijdens zijn tijd bij FCK heeft hij zich zowel atletisch als persoonlijk ontwikkeld en we geloven dat dit station en degene met de daarbij behorende reguliere opdrachten, de juiste beslissing is. Uiteraard blijven we Marvin intensief volgen en begeleiden.”

Marvin Senger : “Ik ben verheugd dat FC St. Pauli in mij is blijven geloven en dat ik tegelijkertijd – door mijn verlengde huurbeurt -de mogelijkheid heb om verdere stappen in mijn ontwikkeling te zetten.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters