Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Franzke verlaat FCSP definitief voor 1.FC Magdeburg


Maximilian Franzke verhuist definitief naar 1. FC Magdeburg. Onze Kiezkicker werd afgelopen zomer kort voor het einde van de transferperiode uitgeleend aan de derdeklasser.

In januari 2020 werd Maximilian Franzke overgenomen voor onze U23 van het tweede team van FC Bayern München . Bij Bayern had hij vanaf 2010 alle jeugdteams doorlopen.

De aanvallende speler maakte via de U23 de sprong naar de profs. Franzke vierde zijn debuut in de 2e Bundesliga in de Kiezkicker-trui op de 29e speeldag van het seizoen 2019/20 uit bij Karlsruher SC. In totaal speelde de 22-jarige vijf wedstrijden voor FCSP in de 2e Bundesliga (1 assist) en nog vijf wedstrijden voor de U23 in de Regionalliga Nord (1 assist).

Kort voor het einde van de transferperiode afgelopen zomer ging de in München geboren speler naar derdeklasserclub 1. FC Magdeburg. Van speeldag vier tot negen stond de vleugelspeler altijd in de basisopstelling, scoorde één doelpunt en gaf nog een doelpunt aan.

Daarna sloegen blessures de verhuurde Kiezkicker terug. Dit betekende dat de aanvaller slechts acht optredens maakte, één doelpunt en één assist, voor de 1e FCM. Op de laatste speeldag van het seizoen 2020/21 vierde Franzke zijn comeback en staat hij komend seizoen in dienst van de Magdeburgse ploeg.

We wensen je, lieve Maxi, het allerbeste en vooral een blessurevrije tijd!

Bron: www.fcstpauli.com
Picture:Witters