Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Daschner: “Ik wil en moet gevaarlijker zijn”


In de zomer van 2020 verhuisde Lukas Daschner van derde klasser MSV Duisburg naar Millerntor. In zijn eerste seizoen bij FCSP maakte de middenvelder 25 optredens en gaf vier assists. Komend seizoen wil Daschner de volgende stappen zetten, hij wil meer speeltijd behalen en aandringen op meer basiself selecties.

“Heel zwaar was het niet voor mij om deze stap te zetten”, zei Lukas Daschner over zijn verhuizing van het Ruhrgebied naar de Millerntor. De 22-jarige middenvelder durfde afgelopen zomer de stap naar de Millerntor te wagen en voor het eerst het ouderlijk huis te verlaten. “De mensen in Hamburg en ons team hebben het me gemakkelijk gemaakt om hier te komen”, zei Daschner, die uitlegde hoe snel hij zich in de nieuwe omgeving vestigde. Vooral binnen het team voelde onze nummer 13 zich vanaf dag één prettig en welkom. 

Sportief keek Daschner met gemengde gevoelens terug op zijn eerste seizoen bij Millerntor. De rechtsbenige speler werd in 25 van de 35 competitieve wedstrijden ingezet, slechts twee keer stond hij in de basis. Met 23 wissels was Daschner de meest ingevallen Kiezkicker door hoofdcoach Timo Schultz. “Ik heb vanaf het begin niet zo vaak gespeeld als ik had gehoopt”, zei de blonde jongen, die in Sandhausen en Würzburg in de basis stond en volgend jaar gemakkelijk zonder de titel van meest ingebrachte Kiezkicker kan. “Maar ik heb veel kunnen meenemen en zie mezelf na het jaar zeker een stap verder.”

Vooral in de sterke tweede seizoenshelft was het voor de langduriger Duisburger (2013 tot 2020) moeilijk om in het eerste elftal te glippen. “In de fase van negen overwinningen uit elf wedstrijden was het moeilijk om naar de coach te gaan en hem te voor te stellen dat hij moest wisselen. Als het team goed werkt, is het de normaalste zaak van de wereld dat je niet veel verandert.” Persoonlijk heeft dat natuurlijk niet in mijn kaarten gespeeld”, aldus de 22-jarige, die ondanks de korte speeltijd erg blij was met het succes van de ploeg. “Uiteindelijk bevonden we ons in een comfortabele situatie waar we in de winter nooit van hadden gedroomd.”

Na de zomervakantie wil Daschner zich vanaf de eerste trainingsdag met goede prestaties bij Coach Schultz aanbevelen voor een plek op het middenveld. “De kaarten worden weer opnieuw geschud. Ik ga het gesprek aan met de coach om erachter te komen wat hij van mij verwacht. Ik zal dan proberen om dat zo goed mogelijk uit te voeren”, aldus de middenvelder, die vorig seizoen vier assists gaf maar zelf niet kon scoren. 

Daschner wil hard blijven werken voor meer minuten speeltijd. “Ik wil en moet nog gevaarlijker zijn. In de wedstrijd, tegen de bal en mijn fysiek in het algemeen is vorig seizoen al verbeterd. Maar er is meer.” Hij wil komend seizoen winnen en vechten voor een plek op het veld en dan hopelijk niet voor lege tribunes spelen. “Ik kijk er echt naar uit wanneer onze fans er ooit weer kunnen zijn.”

Ondanks de drie nederlagen aan het einde van het afgelopen seizoen, is Daschner er zeker van dat onze Kiezkickers het momentum uit de sterke tweede seizoenshelft met zich mee zullen nemen naar het nieuwe seizoen. Daschner wil geen start meer meemaken zoals vorig jaar: “We willen niet weer een eerste helft spelen zoals vorig jaar.” Na de grote omwenteling afgelopen zomer met veel nieuwkomers, vertrekkers en een nieuw coachingsteam, is Daschner optimistisch: “We zullen geen compleet nieuw team hebben en het is een voordeel dat iedereen het systeem kent en dat we een onderdeel van de ploeg zijn.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters