Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Esin Rager voltooit het uitvoerend comité van FC St. Pauli


De journalist en ondernemer Esin Rager vervolledigt vanaf juli 2021 het dagelijks bestuur van FC St. Pauli. 
Zij is bevestigd door de raad van commissarissen van de vereniging en zal het mandaat in eerste instantie tijdelijk bekleden tot de volgende algemene vergadering.

Esin Rager (53) groeide op in verschillende grote steden over de hele wereld voordat ze als jonge journaliste terugkeerde naar Hamburg. Op 26-jarige leeftijd introduceerde ze als afdelingshoofd bij Hamburger Abendblatt het supplement “Hamburg LIVE” en vier jaar later begon ze mediabedrijven en merken te adviseren. In 2002 richtte Esin Rager haar eigen merk samova op, dat handelt in biologische thee van hoge kwaliteit over de hele wereld en velen dient als model voor milieuvriendelijke zakelijke praktijken. Als mede-oprichter van het initiatief voor recycling van verpakkingen zet Esin Rager zich in voor een wereld zonder afval op basis van het “Cradle to Cradle”-concept. Daarnaast was en is ze jarenlang jurylid bij de Körber Foundation, als sponsor van de stichting Kultur Palast Hamburg en als vrijwilliger bij studentenworkshops van de Futurepreneur-vereniging.

Esin Rager : “Ik benader deze nieuwe en opwindende taak met veel kracht. FC St. Pauli benaderde mij op basis van mijn ervaring op het gebied van milieubescherming en samenleving. Als ondernemer zet ik me in voor een meer duurzame en sociale manier van zakendoen. Het balanceren van de verschillende gebieden van FC St. Pauli tegen deze achtergrond zal mijn focus zijn, naast het uitbreiden van het bedrijfsnetwerk met gerelateerde bedrijven en instellingen. De vereniging streeft al een ambitieuze agenda na en ik zal helpen deze op te zetten als snel en doelgericht mogelijk te implementeren.”

Oke Göttlich, voorzitter : “Ik ben erg blij dat we Esin Rager hebben kunnen winnen voor ons presidium. Naast vele andere kwalificaties heeft ze bewezen expertise en een groot netwerk op het gebied van ecologie, economie en sociale zaken en zal ze helpen wij, de FC St. Pauli samen toekomstbestendig maken Het feit dat we ook in onze commissies een stap verder zetten naar een meer rechtvaardige gendergelijkheid is een belangrijk signaal tegen de achtergrond van een moderne organisatiestructuur. ”

Sandra Schwedler, voorzitter van de raad van commissarissen : “Esin Rager houdt zich beroepsmatig al lange tijd bezig met toekomstige vraagstukken die de samenleving en dus ook FC St. Pauli in toenemende mate raken. In dit opzicht beschouwt de raad van commissarissen Esin als een veelbelovende functie in eerste instantie weer volledig. De Raad van Commissarissen wenst Esin veel succes in haar nieuwe rol.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto:Witters