Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FC St. Pauli trekt Jakov Medić aan


FC St. Pauli versterkt de verdediging voor komend seizoen. 
De 22-jarige Jakov Medić verhuist van derdeklasser SV Wehen Wiesbaden naar Millerntor. Beide clubs zijn overeengekomen de voorwaarden van de transfer niet bekend te maken.

Bij SVWW kwam de Kroaat in het seizoen 2020/21 tot 36 competitieduels en twee wedstrijden in de DFB Cup. Hij scoorde in totaal vijf doelpunten en gaf zes assists. In het seizoen ervoor kwam Medić tot 13 optredens in de 2e Bundesliga. Voordat hij naar Wiesbaden verhuisde, stond hij vanaf juli 2018 onder contract bij 1. FC Nürnberg, voor wiens tweede team Medić 26 keer speelde in de Regionalliga Bayern (twee goals).

Reacties bij de transfer:

Ploegleider Andreas Bornemann : “Met Jakov krijgen we een echte mentaliteitsspeler. Hij ontwikkelde zich vorig seizoen heel goed bij SV Wehen Wiesbaden en we zien hem niet aan het einde van zijn mogelijkheden. Nu gaan we samenwerken om ervoor te zorgen dat hij bij ons de volgende stap kan zetten.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Jakov brengt veel met zich mee. Hij is ambitieus, technisch onderlegd en fysiek robuust. We zien hem vooral als centrale verdediger, maar hij kan ook centraal op het middenveld spelen.”

Jakov Medić : “Ik ben erg blij dat de verantwoordelijken van FC St. Pauli hun vertrouwen in mij hebben gesteld en dat ik een speler zal zijn bij deze buitengewone traditionele club. Ik hoop dat ik binnenkort in staat zal zijn om met de team voor fans op Millerntor te spelen en om de geweldige sfeer te zien. Ik had zeer goede en intensieve gesprekken met Andreas Bornemann en Timo Schultz en vanaf het begin had ik het gevoel dat FC St. Pauli precies de juiste beslissing was voor mijn mentaliteit en stijl van voetbal. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters