Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FC St. Pauli trekt Lars Ritzka aan

FC St. Pauli heeft voor komend seizoen weer een verdediger aangetrokken. Linksback Lars Ritzka komt transfervrij over naar Millerntor. De afgelopen twee seizoenen stond de 23-jarige onder contract bij derdeklasser SC Verl.

Bij SC Verl speelde Ritzka het afgelopen seizoen 35 wedstrijden in de 3e divisie, met twee goals en vier assists. In het seizoen ervoor, dat eindigde met de promotie van de SC, speelde hij 23 wedstrijden in de Regionalliga West en in de twee wedstrijden van de promotieronde over de volledige lengte (1 doelpunt, 7 assists), plus drie optredens in de DFB-beker. Ritzka werd opgeleid in Hannover 96, waar hij van 2014 tot 2019 alle juniorenteams van de U17 doorliep.

Reacties bij de transfer:

Teamchef Andreas Bornemann : “Lars Ritzka was een belangrijk onderdeel van het Verl-team, dat eerst de derde divisie bereikte en daarna vol vertrouwen in de competitie bleef. We zien Lars nog lang niet aan het einde van zijn ontwikkeling, dus we zijn erg blij dat hij voor FC St. Pauli heeft gekozen.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Lars heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat hij er alles aan heeft om zich te vestigen in het betaalde voetbal. Daarom vertrouwen we hem absoluut om de sprong naar de tweede divisie te maken. Met hem krijgen we een speler die constant een beroep doet op zijn prestaties en geeft ons meer opties en concurrentie in de verdediging.”

Lars Ritzka : “Ik ben dolblij dit aanbod te hebben gekregen en een verdere stap in mijn sportieve ontwikkeling te kunnen zetten. Ik kijk uit naar deze taak en de toekomstige tijd bij FC St. Pauli. Ik kan alleen maar beloven dat ik vanaf het begin zal ik elke dag alles geven voor het succes van het team en de club.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters