Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Nikola Vasilj eerste aanwinst voor FC St. Pauli


FC St. Pauli heeft de eerste nieuwe aanwinst voor het komende seizoen aangetrokken. De 25-jarige doelman Nikola Vasilj komt gratis over naar Millerntor.

Vasilj stond voor het laatst onder contract bij de Oekraïense Europa League-deelnemer Zorya Lugansk, waar hij in totaal 24 wedstrijden speelde in de competitie en bekercompetities. Daarvoor speelde Vasilj van juli 2017 tot juli 2019 voor 1. FC Nürnberg, voor wiens tweede team hij 42 keer tussen de palen stond. In maart maakte de doelman ook zijn debuut in de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina, voor wiens U21- en U18-selectie hij al vier keer heeft gespeeld.

Reacties bij de transfer:

Ploegleider Andreas Bornemann : “Het was belangrijk voor ons om al vroeg goed gepositioneerd te zijn op zo’n  belangrijke positie in de selectie. Ik ken Nikola al van zijn tijd in Neurenberg. Meest recent zette hij nog een stap in zijn ontwikkeling in Lugansk. Hij brengt alles mee om de wedstrijd tussen de palen te starten. ”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Nikola heeft op jonge leeftijd al internationale ervaring opgedaan, wat hem bij ons zeker ten goede zal komen. Het feit dat hij al twee jaar in Duitsland speelde, zal zijn start bij ons gemakkelijker maken.”

Nikola Vasilj : “Ik heb goede gesprekken gehad met het Chef sport en het coachingsteam. Ik heb al een deel van mijn carrière in Duitsland doorgebracht en heb altijd al weer in Duitsland willen spelen. Nu ben ik blij om bij FC St. Pauli te zijn. . Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over de club en zijn fans. Ik wil zo vaak mogelijk op het veld staan ​​en ik zal alles geven voor succes. “

Bron: www.fcstpauli.com
Foto:witters