Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Dramatisch slecht, 3-0 voor Regensburg


In de laatste wedstrijd van het seizoen 2020/21 verloor FC St. Pauli met 3-0 (0-2) bij SSV Jahn Regensburg en eindigde het seizoen op de tiende plaats. Dankzij doelpunten van Jann George (14e) en Andreas Albers (44e) stond Regensburg bij de pauze met 2-0 voor, Sebastian Stolze scoorde vervolgens de 3-0 (64e) in het midden van de tweede helft en Daniel Buballa zag de slotfase nog geel-rood (82e). Door de derde nederlaag op rij sloten de excellente jongens in Brown een turbulent seizoen af ​​op de tiende plaats.

Hoofdcoach Timo Schultz moest wisselen voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2020/21, James Lawrence (geel-rode schorsing) en middenvelder Rico Benatelli (gele schorsing) waren geschorst in Regensburg. Daniel Buballa schoof op naar de centrale verdediging voor Lawrence, terwijl Adam Dźwigała begon op zes voor Benatelli. Daarnaast stond Dejan Stojanović tussen de palen voor Dennis Smarsch (bank) en Omar Marmoush startte voor Maximilian Dittgen (bank) naast Guido Burgstaller. Terwijl onze Kiezkicker met winst de kans op de zevende plaats wilde behouden, wilde de Regensburgse ploeg de dreigende degradatiewedstrijden tegen derdeklasser derdeklasser FC Ingolstadt 04 met minimaal één punt voorkomen.

In de beste externe omstandigheden begonnen beide teams – op een nieuw aangelegd grasveld – aan de laatste 90 minuten van het seizoen. SSV kreeg de eerste halve kans, maar Daniel Buballa wist een schot van 18 meter van ex-Kiezkicker Jan-Marc Schneider (3′) te blokkeren. Aan de andere kant had Guido Burgstaller de voorsprong aan de voet na een goede pas van Omar Marmoush. Vrij voor SSV-keeper Alexander Meyer besliste Burgstaller niet voor het schot maar om Meyer uit te kappen, maar deze wist nog een voetje te zetten (8′). Aan de andere kant werd het weer echt spannend. Na een vrije trap reageerde Dejan Stojanović sterk tegen Andreas Albers voordat Adam Dźwigała de rebound van Schneider van de lijn wist te ruimen (13′). Kort daarna kronkelde de bal alsnog in het net. Luca Zander gleed ongehinderd weg in de kleine baklijn, Stolze nam de bal en legde af voor Gearge en het stond 1-0 (14′)

Onze Boys in Brown probeerden keer op keer de weg voorwaarts te vinden, maar vonden zelden gaten in het compacte SSV-defensief, ook omdat er een gebrek was aan briljante ideeën en het tempo in het passenspel. De actievere en meer meeslepende gastheren in de wedstrijd kregen de volgende kans, maar Albers kopte een voorzet van Erik Wekesser van zes meter over (24′). Daniel-Kofi Kyereh probeerde het even later vanaf 20 meter, maar Meyer had geen problemen met het te centraal geplaatste schot (30′). Daardoor verdedigde de ploeg van Regensburg uiterlijk kort voor het strafschopgebied zo nauw dat de Schultz-Elf het strafschopgebied niet haalde. Het duel kabbelde verder voordat Regensburg kort voor rust opnieuw zou . Schneider bediende de vrijstaande Albers en Stojanović was kansloos tegen het schot in de rechter benedenhoek (44′). Even later klonk het fluitje van de rust.

Beide teams keerden qua personeel ongewijzigd terug op het veld. De SSV wilde voortbouwen op de goede eerste helft, de Kiezkicker in de laatste 45 minuten nog een schep toevoegen om niet met een nederlaag afscheid te nemen van het seizoen. De Schultz-Elf waren krachtiger na rust, maar aanvankelijk nog zonder penetratie in het laatste derde deel. Na een voorzet van Leart Paqarada legde Kyereh zijn borst neer voor Rodrigo Zalazar, maar Meyer greep zeker zijn schot van 18 meter (54ste). Kort daarna kwamen de eerste twee wissels: Christopher Buchtmann en Jannes Wieckhoff vervingen Finn Ole Becker en Luca Zander (55ste).

Het momentum dat de Boys in Brown hadden meegebracht vanuit de kleedkamer was weer verdwenen, de gastheren konden het spel weer evenwichtiger maken en kregen dankzij Proud de volgende goede kans. Vanuit een scherpe hoek raakte hij echter alleen het buitennet (63.). Minder dan 60 seconden later mikte Stolze heel precies. De SSV counterde met grote snelheid en Albers zette zich in het strafschopgebied achterin de verdediging – vanaf 13 meter sloeg Stolze precies in de linker benedenhoek om er 3-0 (64′) van te maken.

Schultz reageerde met een dubbele wissel: Maximilian Dittgen en Simon Makienok kwamen voor Leart Paqarada en Daniel-Kofi Kyereh in de wedstrijd (65e). Er veranderde niets in het spel, de SSV bleef zeer compact verdedigen en was gevaarlijker op de countert, onze Kiezkickers slaagde er nog steeds niet in om duidelijke scoringskansen te creëren. Schneider kwam aan het einde van tien meter aan de bal maar schoot links voorbij (75′). De bruin-witten moesten daarna de laatste minuten in met 10 man nadat Daniel Buballa geel-rood zag (82e). Kort voor het laatste fluitsignaal voorkwam Stojanović doelpunt nummer vier (90 + 1) met een sterke reflex tegen Oliver Hein, voordat Hein kort daarna de lat raakte en de rebound links van de paal zorgde (90 + 2).

Kort daarna was het voorbij en dus nam onze Kiezkicker afscheid met een duidelijke 3-0 nederlaag van het seizoen. Doordat SC Paderborn 07 tegelijkertijd 1-1 speelde bij de Würzburger Kickers en de Schultz-Elf inhaalde, eindigde het seizoen op de tiende plaats.

Terwijl Regensburg – die vandaag sterk speelde – hun redding vierde, moest Eintracht Braunschweig (4-0 verlies bij HSV) de bittere overstap maken naar de derde divisie. VfL Osnabrück (2-1 verlies bij Erzgebirge Aue) moet degradatie wedstrijden spelen tegen FC Ingolstadt. In de race om promotie naar de Bundesliga was het een spannende strijd met drie spelers, uiteindelijk juichten kampioenen VfL Bochum (3- 1 tegen SV Sandhausen) en SpVgg Greuther Fürth (3-2 tegen Fortuna Düsseldorf , na 1-2 achterstand met 10 manr) promotie naar de Bundesliga – Holstein Kiel (2: 3 tegen SV Darmstadt 98) speelt degradatie wedstrijden tegen 1. FC Köln

SSV Jahn Regensburg

Meyer – Saller, Kennedy, Wekesser, Nachreiner – Besuschkow (59. Hein), Gimber, George (72. Beste), Stolze (72. Vrenezi) – Albers (84. Otto), Schneider (84. Caliskaner)

Cheftrainer: Mersad Selimbogović

FC St. Pauli

Stojanović – Zander (55. Wieckhoff), Ziereis, Buballa, Paqarada (65. Dittgen) – Dźwigała, Becker (55. Buchtmann), Zalazar, Kyereh (65. Makienok) – Marmoush, Burgstaller (90.+1 Reginiussen)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 1:0 George (14.), 2:0 Albers (44.), 3:0 Stolze (64.)

Gele kaarten: keiner / Buballa, Dźwigała

Geel-rode kaart: Buballa (82., wiederholtes Foulspiel)

Scheidsrechter: Dr. Martin Thomsen (Kleve)