Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Brodersen, Buballa en Miyaichi verlaten FCSP

Het seizoen 2020/21 is voorbij en er moesten nog wat personeelsbeslissingen worden genomen. Met keeper Svend Brodersen, verdediger Daniel Buballa en vleugelspeler Ryo Miyaichi zullen drie oude Kiezkickers vanaf komend seizoen geen deel meer uitmaken van FCSP. Naast het trio en Tore Reginiussen (einde carrière) zullen ook de uitgeleende Dejan Stojanović, Rodrigo Zalazar en Omar Marmoush Millerntor verlaten.

Onderbroken door twee uitstapjes naar Eimsbütteler TV, droeg Svend Brodersen sinds 2001 de bruin-witte trui, keerde hij terug in de zomer van 2010, ging door de jeugdteams van onze FCSP en maakte vervolgens de sprong naar de profploeg in de zomer van 2015. In de 2e Bundesliga stond Brodersen zes wedstrijden tussen de palen, plus 80 wedstrijden voor onze U23 in de Regionalliga Nord.

In de zomer van 2014 verhuisde Daniel Buballa van VfR Aalen naar Millerntor. De linksback, die sinds het vorige seizoen voornamelijk in de centrale verdediging was ingezet, speelde zijn 198ste competitieduel (2 goals, 15 assists) voor ons FC St. Pauli in Regensburg.

In de zomer van 2015 kwam Ryo Miyaichi naar Millerntor vanuit Arsenal London. De Japanner heeft de afgelopen zes jaar pech gehad met blessures (waaronder twee gescheurde kruisbanden). Dus de sprintsterke vleugelspeler maakte helaas maar 80 competitieve wedstrijden (8 goals, 9 assists) in ons FCSP-shirt.

Met centrale verdediger Tore Reginiussen , die zijn loopbaan in de zomer afsloot, evenals Dejan Stojanović ( FC Middlesborough ), Rodrigo Zalazar (Eintracht Frankfurt) en Omar Marmoush (VfL Wolfsburg), verlieten nog vier Kiez-kickers de Millerntor. Hoewel Reginiussen een nieuw hoofdstuk zal beginnen, valt nog te bezien waar het pad van Stojanović, Zalazar en Marmoush zal leiden. Het recente verleden heeft aangetoond dat je elkaar zeker een tweede keer kunt zien.

You Never Walk Alone Svend, Buba, Ryo, Tore, Dejan, Rodrigo & Omar!

Bron: www.fcspauli.com