Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:” We zullen zien of het team nog goesting heeft naar voor te voetballen”

Voor de laatste keer nam hoofdcoach Timo Schultz  – op vrijdagochtend 21 mei 2021 – veel tijd om met pers te praten over de laatste wedstrijd van het seizoen bij SSV Jahn Regensburg. Schulle sprak onder andere over …

… de te vervullen positie voor de verdediging en eventuele wijzigingen: “Wat betreft het oplossen van het gat op de zes, we hebben gisteren iets geprobeerd en zullen vandaag weer iets proberen. Het is vreemd dat we drie weken geleden drie zessen hadden en de een na de ander mislukte. We kunnen de situatie aan, dat ben ik daar voor als coach. Rodrigo Zalazar en Finn Ole Becker zijn een optie, theoretisch zouden we ook met twee zessen kunnen spelen. Wie naast Philipp Ziereis zal verdedigen? We hebben nog geen 100 procent Tore Reginiussen, Adam Dźwigała en Daniel Buballa kunnen spelen .  Dit hangt een beetje af van de oplossing op de zes. We hadden voor de wedstrijd tegen Hannover 96 al besloten dat Dejan Stojanović de laatste wedstrijd in Regensburg zou spelen. ”

… een mogelijke systeemopstelling van 4-4-2 tot 3-5-2 : “Het zou een interessante variant zijn als bescherming tegen de counter. Met ons diamantsysteem werkten we echter heel goed in de processen. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen, dan weegt een coach altijd een wissel goed af. ”

… de vorige keer in het “quarantainestrainingskamp” : “We hebben hier alles goed gedaan met de omgeving. Het is erg ruim en ook heel gevarieerd van binnen. We kunnen ons hier bezighouden. Dankzij de vele ruimtes waardoor de groepen konden kleiner maken, we hebben niet te veel op ons gat gezeten. Tot nu toe hebben we de tijd redelijk goed doorstaan. Maar ik maak er geen geheim van dat het goed is als na de wedstrijd in Regensburg de quarantaine voorbij is . ”

… zijn verwachtingen van het team in de laatste wedstrijd : “We willen weer de wedstrijd ingaan met de drive en kracht die ons de afgelopen maanden heeft gegeven. We willen vooruit spelen en op gelijke voet staan ​​in de duels met Regensburg. Dat is hun kerncompetentie. Je moet maar weer eens zien dat het team vooruit wil spelen en vastbesloten is om het spel te winnen. ”

… de eindstand met het oog op het tv-geld : “Ik denk dat het voor dit seizoen geen verschil maakt of we als zevende of tiende eindigen. Het gaat erom welk team we aan de tv-tafel ons nog kunnen inhalen en welke teams achter ons nog steeds inhalen. Ik bedoel dat het niet uitmaakt. Op de lange termijn zou de zevende plaats beter zijn dan de tiende. We mikken op de zevende plaats als het op de achtste of negende plaats aankomt, het is ook oké.  We zullen met tegenzin de tiende plaats te aanvaarden. ”

… Tegenstander Jahn Regensburg en het puntloze record bij SSV : “Ze staan erom bekend met een zeer hoge intensiteit te spelen. Ze zijn ook een van de sterkste teams in de competitie als het gaat om drukintensiteit. Wat betreft de sprints en wanneer het komt op afstand te sprinten, ze staan ​​op de tweede plaats. Dat zegt veel over de manier waarop ze voetballen. Ze hebben veel fysiek sterke spelers op het veld, dus we moeten het fysiek doen. Dat zal de basis zijn van het spel. Maar we moeten ook onze speelse elementen naar het plein brengen, zodat we ze pijn kunnen doen. Gezien de beginsituatie verwacht ik dat er een hete wedstrijd op ons wacht. Voor mij is er niets dat ons ervan weerhoudt de serie te stoppen zoals we het deden in Heidenheim en Aue ook finishen in Regensburg. ”

… de uitkomst van de wedstrijd en het gevoel dat je meeneemt naar de zomervakantie : “Ik verlaat het seizoen liever met een overwinning, het gevoel is dan gewoon beter. Aan de andere kant hebben we echt grote dingen in de tweede seizoenshelft zou een gelijkspel of een nederlaag het niet erger maken. We willen zondag weer optreden, dat is alleen de focus. ”

… de aanstaande zomervakantie : “Ik zal de eerste dagen thuis doorbrengen, misschien zullen daarna mijn familie en ik weg trekken. Maar dat hangt ook af van de schoolsituatie. Drie weken op de Malediven zullen er niet zijn ( lacht). Maar ik ben nog steeds hier in Herzlake en werk met de jongens. Ik heb de zomervakantie nog niet echt in mijn hoofd. Ik ben blij dat we nog een wedstrijd hebben en dat we het beter kunnen doen in Regensburg. Als er een pauze is, vind ik het moeilijk om uit te schakelen. Ik heb altijd een paar dagen nodig om mijn spullen klaar te maken. Ik kom zeker weer terug op de Kollaustraße om mijn spullen te sorteren en een vakje achter een paar dingen aan te vinken. De voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben we hier al gepland. Ik kan op vakantie niet echt stoppen met voetbal. Zonder dat kan ik het gewoon niet. ”

Bron: www.fcstpauli.com