Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Hannover 96

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen staat voor de deur. Op zondag – 16 mei, 15.30 uur – hebben onze Kiezkickers de laatste kans om drie punten thuis te behalen op Millerntor tegen Hannover 96. Wat kunnen onze Boys in Brown verwachten? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

De verandering van coach

Voor Hannover –  die het seizoen begonnen met promotie ambities – liep dit jaar niet zoals verwacht,  het team van hoofdcoach Kenan Kocak miste vooral consistentie. Hij zit nog alleen op de bank op Millerntor en in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen 1. FC Nürnberg voor 96. Voor het nieuwe seizoen wordt Jan Zimmermann de nieuwe hoofdtrainer bij Nedersaksen. De 41-jarige, die tijdens zijn opleiding tot voetbalcoach in 2019 al een verplichte stage bij de 96ers doorliep, traint momenteel nog de regionale competitieteam TSV Havelse en tekende een tweejarig contract bij de Hannover.

Defensie

In de hele competitie stond Nedersaksen – met 353 schoten – de op twee na minste schoten van de tegenstander toe, alleen SpVgg Greuther Fürth (328) en Fortuna Düsseldorf (346) stonden er nog minder toe. Na 21 speeldagen had 96 de beste verdediging in de competitie met 22 tegendoelpunten, maar in de afgelopen elf wedstrijden kregen ze 26 doelpunten tegen en konden ze geen enkele keer meer de nul spelen. Geen enkel ander team heeft de bal sinds half februari zo vaak uit het net gehaald als de Kocak-Elf. Hannover behaalde sinds half februari één overwinning uit twaalf wedstrijden. In Sandhausen en Bochum kregen ze vier doelpunten tegen, in Düsseldorf, tegen HSV en Heidenheim kregen ze telkens drie doelpunten.

Jokers

Hanover’s coach Kenan Kocak heeft tot dusver dit seizoen de beste neus laten zien bij zijn wissels. De jokers van Hannover hebben al elf doelpunten gescoord, meer dan elk ander team. Fortuna Düsseldorf (10) en VfL Bochum (9) bezetten plaats twee en drie, onze Kiezkicker met vijf joker doelpunten de negende plaats. In de 96’ers moet je Patrick Twumasi in de gaten houden na een wissel, de spits heeft al drie keer gescoord als invaller, alleen Fürth’s Dickson Abiama (4) scoorde nog één keer meer.

De afstandsschutters

Dit seizoen schoten de Hannoveranen 402 schoten op doel, wat een plek in het middenveld in de hele competitie betekent. Slechts vier teams probeerden het op afstand minder vaak dan de Kocak-Elf, die 145 schoten op doel kreeg buiten het strafschopgebied. Afstandsschoten zijn een specialiteit van Nedersaksen: ze hebben al twaalf doelpunten vanop afstand gescoord, dat is meer dan welk ander team dan ook. Onze Kiezkickers kunnen het ook op afstand doen, met tien afstandsschoten staan ​​ze op de tweede plaats.

De voorsprongen

Afgelopen vrijdag (7 mei) verloor 96 thuis met 2-1 van SV Darmstadt 98, terwijl Nedersaksen kort na rust de leiding namen. Voor de Hannoveranen was het na een voorsprong al de vijfde nederlaag in het huidige seizoen, alleen SV Sandhausen gaven meer voorsprongen weg en verloren zelfs zeven wedstrijden. Onze Kiezkickers verlieten het veld slechts twee keer als verliezer na een voorsprong, in de 2-1 in Braunschweig en in de 2-3 tegen Bochum.

Bron: www.fcstpauli.com