Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Dat maakt onze club en de sfeer op wedstrijddagen zo bijzonder”

Nog een wedstrijd op Millerntor en nog eentje in Regensburg, dan zit het seizoen voor onze Kiezkickers er alweer op. Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen – op zondag 16 mei, 15.30 uur – nam hoofdcoach Timo Schultz veel tijd in de persconferentie met de pers om niet alleen te praten over tegenstander Hannover 96, maar ook over .. .

… de blessures : “Daniel-Kofi Kyereh en Tore Reginiussen beginnen vandaag weer met de teamtraining, maar we moeten nog kijken of de tijd tot zondag voldoende is en ze zijn echt 100 procent klaar zijn. Helaas heeft Marvin Knoll problemen met de rug en kan niet met ons trainen. Alle andere die hier zijn zijn klaar om te trainen. ”

… de afzondering in het quarantaine trainingskamp: “Het is een belangrijke reden waarom we hier in Herzlake zijn. Hier zijn we helemaal op onszelf, er zijn maar een paar paarden aan de overkant. Alles is erg groen en ruim, dus je hebt een zekere mate van vrijheid om te ontspannen bewegen zonder het risico te nemen om in contact te komen met andere mensen. Tot dusverre was het hier leuk, zelfs voor de jongens. Je kunt hier bezig blijven, het is een beetje als teambuilding. We begonnen met de jongens te praten en gedachten te wisselen en de tijd te gebruiken om te praten over wat goed was en wat ze volgend seizoen anders zou willen zien, ik zal me hier niet vervelen.Tot nu toe is iedereen in een goed humeur en geniet ze van hun tijd hier. ”

… de sportieve waarde van het trainingskamp : “Als je aan het begin van het seizoen een trainingskamp doet, dan gaat het om fitness en om zoveel mogelijk inhoud in een team te krijgen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de eerste wedstrijddag. Nu zijn we aan het einde van het seizoen. Desalniettemin trainen we intensief en willen we zien dat de jongens in ieder geval hun conditie op peil houden en dat de een of de ander het misschien zelfs kan verbeteren zodat we eruit kunnen komen van het seizoen met een zo groot mogelijke basis. Dat zal ons helpen bij de start van het nieuwe seizoen. We geven hier geen dag weg en geven hier ook geen training weg. De jongens zijn nu in topvorm. Ik ook ga ervan uit dat iedereen in een zeer goede vorm terugkomt van zijn vakantie. ”

… de beslissing tussen de palen op de laatste twee speeldagen : “We hebben nog geen definitieve beslissing genomen. We zijn zeer tevreden over alle drie de doelmannen. Dejan heeft ons veel zekerheid gegeven en is grotendeels verantwoordelijk voor het feit dat we een zeer goede tweede helft van het seizoen hebben. Dennis is echt verbeterd in de loop van het jaar en Svend heeft in de wedstrijden die hij in het doel speelde laten zien dat hij absoluut tweede doelman is. We zullen in de komende twee wedstrijden beslissen wie er nog kan spelen. ”

… Tegenstander Hannover 96 : “Vanuit de pure selectie gezien hadden ze ermee gerekend om veel hoger te eindigen. Vooral in het offensief zijn ze ver boven het gemiddelde, met Marvin Ducksch hebben ze een doelpuntenmaker in hun gelederen die 14 doelpunten heeft gescoord en bij ons bekend is. Ze zijn dit seizoen niet echt in de versnelling gekomen. Ik kan op afstand niet beoordelen waarom dat zo was. Je bent een sterke tegenstander die voor het laatst een erg sterke uitwedstrijd speelde in Kiel. Ik vertrouw ze toe dat ze elke tegenstander in de competitie kunnen verslaan, en dus ook ons . We moeten absoluut op onze hoede zijn. We kijken uit naar een coole laatste wedstrijd bij Millerntor, waarin we er alles aan zullen doen om de drie punten hier te houden. ”

… de dramatische heenwedstrijd met de last-minute winnaar door Igor Matanović : “Dat was zeker een van de meest emotionele momenten van het seizoen – naast de vaak ingeroepen rust in Würzburg – misschien zelfs het keerpunt. We daar eindelijk in geslaagd om te winnen in Hannover en om een ​​overwegend goede prestatie te belonen met drie punten. De drie punten waren, naast de eerdere goede prestaties tegen Kiel en Würzburg, een kleine bevrijding voor het team. ”

… de lege rijen weer bij de laatste thuiswedstrijd: “Dat is eigenlijk een grote gebrek, als je het zo mag noemen, in het eerste seizoen voor mij als hoofdtrainer en voor alle jongens die het jaar heel goed hebben meegemaakt, dat we niet eens in een uitverkochte Millerntor konden spelen. We hadden daar maar twee wedstrijd waren met fans. Ze zijn onvervangbaar, vooral voor de spelers die er misschien maar een jaar zijn geweest en nog nooit in een uitverkocht huis hebben gespeeld. Dat is echt jammer. Het is een van mijn grootste wensen voor de volgende seizoen. Het is binnenkort mogelijk voor fans om het stadion weer binnen te gaan. Dat maakt onze club en de sfeer op wedstrijddagen zo bijzonder. Voor ons zijn de fans een enorme meerwaarde. Ik denk dat we enige thuiswedstrijden in de heenronde niet zou hebben verloren als er fans in het stadion waren geweest.”

… de 111e verjaardag van de club en het live gala op zaterdag (15 mei) : “Alle spelers krijgen een link om het live gala te volgen. Twee spelers en ik zullen er ook live zijn. Ik heb vooral leuke dingen met de club ervaren. Ik kwam hier in de derde divisie en heb veel meegemaakt, zowel als speler als als coach. Als ik een toespraak zou houden, zou het zeker heel emotioneel zijn. Mijn toespraak zou gaan over het zo houden van de club, zoals hij is. Misschien een beetje meer naar de waarden van tolerantie en sereniteit gaan en niet altijd meteen alles zo kritisch nemen. ”

… het nieuwe DIIY uitshirt : “Het gaat in de richting van ‘wit ballet’ – dus het past bij mij ( lacht ). Serieus: ik denk dat beide modellen, inclusief het bruine thuisshirt, echt succesvol zijn. Persoonlijk vind ik het simpele net meest geslaagd. Beide truien zijn heel simpel, maar aan de andere kant worden ze ook modern gehouden. Ik kan me goed voorstellen dat het heel goed zal worden ontvangen door onze fans. “

Bron: www.fcstpauli.com