Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Experimenteel FCSP verliest met 10 , 1-2

FC St.Pauli heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2020/21 tegen Hannover 96 verloren met 1: 2. In de 13e minuut had Marvin Ducksch de gasten op voorsprong gebracht, Niklas Hult kan deze vervolgens uitbreiden met een lob (59e). De Schultz-Elf slaagde er in de tweede helft (70e) alleen de aansluiting van Guido Burgstaller te maken. In de slotfase moesten onze Kiezkickers nog met 10 man spelern nadat James Lawrence de geel-rode kaart zag in de 80e minuut. Aan de andere kant was het verheugend nieuws dat Ryo Miyaichi en Christopher Buchtmann hun comeback konden vieren na lange blessures.

Puur volgens de rangschikking gezien speelde de zevende – op zondag 16 mei 2021 15u30 – tegen de 13e en het was voor beide teams al voor de speeldag duidelijk dat ze ook komend seizoen deel zouden uitmaken van de 2e Bundesliga. De grote drama’s van promotie en degradatie zouden dus vandaag elders worden geschreven. Er waren enkele verhalen te vertellen over deze laatste wedstrijd van het seizoen op Millerntor. Zo verschenen onze Kiezkickers in het nieuwe uitshirt, waarbij de hoofdsponsor Congstar opnieuw de borst had vrijgemaakt om plaats te maken voor de slogan “Geen voetbal voor fascisten” van de St. Pauli fanshop. En het was de eerste wedstrijd na de 111e verjaardag van de club, die de avond ervoor als gala in de livestream werd gevierd vanwege de pandemie. Zoals gebruikelijk tegen het einde van het seizoen, ging de wedstrijd ook gepaard met de vaak weemoedige vraag, welke Kiezkickers ook volgend seizoen op het veld zouden staan?

Bij deze gelegenheid en in deze gedaante wilden de bruin-witten zich natuurlijk ook van hun beste sportieve kant laten zien. Hoofdcoach Timo Schultz voerde drie wijzigingen door in de basisopstelling ten opzichte van de 4-0-nederlaag in Kiel. Dennis Smarsch mocht zijn profdebuut in het doel maken, Christian Viet verving Finn Ole Becker in de diamant op het middenveld en Max Dittgen startte vooraan in plaats van Omar Marmoush. Bovendien waren Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi voor het eerst dit seizoen weer in de selectie na lange blessurepauzes. Hannover-coach Kenan Kocak veranderde ook ten opzichte van de vorige week. Met zowel keeper Martin Hansen als Simon Falette, Philipp Ochs en Jaka Bijol kwamen voor Michael Esser, Baris Basdas, Timo Hübers en Dominik Kaiser het veld op.

De heenwedstrijd in Hannover bood spannend entertainment, dankzij Igor Matanovic’s treffer op het laatste moment met het betere einde voor FC St. Pauli. En ook dit keer kende de ontmoeting een goede start, waarbij Dittgen een eerste, nog te onnauwkeurige, conclusie noteerde (2′). St. Pauli controleerde in de beginfase de bal en de tegenstander, maar doordat Philipp Ziereis na een lange bal van de gasten weg gleed op het natte gras, eindigde de bal bij Hendrik Weydandt na voorbereidend werk van Marvin Ducksch. De aanvaller raakte alleen voor doel eerst de paal en schoof daarna de rebound langszij (8e). Vijf minuten later namen de 96ers alsnog de leiding. Dit keer had Weydandt Ducksch weg gestuurd. Smarsch die in het begin goed had meegevoetbald, maar schoot knullig tegen de spits aan toen hij voor het strafschopgebied de bal probeerde weg te werken. Voor Ducksch lag de 0-1 vrij (13′).

Nu zat Hannover duidelijk in de wedstrijd en had meer kansen via Ducksch (16′) en Genki Haraguchi (17e), terwijl de Schultz-Elf de aanvankelijke balveiligheid opnieuw moest uitwerken. Rodrigo Zalazar kwam eindelijk vanop de tweede rij naar de volgende schietkans (24′). Aan de andere kant miste Weydandt een kans met een schot in de draai (31′), voordat Dittgen de kans had om gelijk te maken voor de Kiezkicker, maar Hansen kon niet verslaan (35′). Aan het einde van de eerste helft zocht de thuisploeg vastberadener de weg vooruit, waarbij Guido Burgstaller maar net in de zestien de beste kans op een haar na mistte (39′). Dus het ging het de kleedkamers in met zware regen en een 0-1 achterstand.

De tweede helft begon nogal slordig met enkele fouten en onderbrekingen. Dankzij Weydandt konden de gasten weer een vroege, maar niet echt gevaarlijke kans noteren (47′). Het werd pas spectaculair in de 56e minuut toen Kyereh het met een omhaal op de rand van de zestien probeerde. De actie verdiende een treffer, maar de bal miste echter net het doel. De gasten deden het beter, Niklas Hult kon Smarsch verslaan met een lob (59ste). De bal was waarschijnlijk bedoeld als voorzet voor Weydandt, maar zeilde buiten bereik van de keeper de verre hoek in.

Timo Schultz reageerde en bracht Marmoush voor Dittgen en Buchtmann voor Viet (61ste). Buchtmann kon na een lange periode van blessure voor het eerst dit seizoen meedoen. De gasten bleven echter in eerste instantie meer drang naar het doel ontwikkelen. Invaller Linton Maina mikte van afstand net over het doel (67′). Kyereh viel vooral op bij de bruin-witte. Zijn schot vanaf de tweede rij zou voor Hansen niet te stoppen zijn geweest, maar raakte de linkerpaal. De rebound was voor de Kiezkicker, en FC St. Pauli werd vervolgens beloond toen Burgstaller door Kyereh werd vrijgezet om de 1-2 te maken (70′).

Toen vierde Miyaichi, de tweede lang geblesseerde Kiezkicker, zijn comeback, hij kwam in de wedstrijd voor Zander (73′). Voor Lawrence op zijn beurt eindigde wedstrijd ook voortijdig. Bij een poging voor Ducksch op te ruimen had de Welshman de aanvaller ongelukkig aan de enkel getrapt en hij zag zijn tweede gele kaart (80′). Ducksch kon na de actie niet verder spelen. De onderbrekingen waren niet goed voor het verloop van het spel. Hannover deed alleen wat absoluut nodig was om de voorsprong naar de finish te brengen. Een vrije trap van Florent Muslija bleef de enige halverwege gevaarlijke situatie tot de blessuretijd (83′). Invaller Maik Frantz had daarin de 1-3 kunnen scoren, maar de veteraan mikte niet precies genoeg zodat het 1-2 bleef.

FC St. Pauli

Smarsch – Zander (73. Miyaichi), Ziereis, Lawrence, Paqarada – Benatelli (84. Buballa), Viet (61. Buchtmann), Zalazar (73. Daschner), Kyereh – Dittgen (61. Marmoush), Burgstaller

Cheftrainer: Timo Schultz

Hannover 96

Hansen – Muroya, Elez, Falette, Hult – Bijol – Ochs (53. Maina), Haraguchi, Muslija – Ducksch (83. Sulejmani), Weydandt (90.+2 Frantz)

Cheftrainer: Kenan Kocak

Doelpunten: 0:1 Ducksch (13.), 0:2 Hult (59.), 1:2 Burgstaller (70.)

Gele kaarten: Zander, Lawrence, Benatelli / Bijol

Geel-rode kaart: Lawrence (80.)

Scheidsrechter: Lasse Koslowski (Berlin)