Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Als het zou kunnen … De laatste thuiswedstrijd tegen Hannover


… onze Kiez-kickers zouden zondag (16 mei, 15.30 uur) in een uitverkocht Millerntor-stadion oplopen voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.
Als het zou kunnen, zouden er 29.546 fans op de Millerntor zijn en bijna 27.000 bruin-witte fans zouden alles geven op de tribunes. Vanwege de Corona is dit nog steeds niet mogelijk en dus zullen onze Boys in Brown hun laatste thuiswedstrijd tegen Hannover 96 – net als de vorige 14 thuiswedstrijden –  opnieuw spelen voor lege rangen. Het doel is nog duidelijk: de Schultz-Elf wil thuis nog drie punten pakken.

Dus de tijd is gekomen, de laatste thuiswedstrijd van dit tweedelige seizoen van onze Kiezkicker, met een moeilijke heenronde en een toch al uitstekende terugronde komt eraan. De laatste thuiswedstrijd van een seizoen is altijd bijzonder, aangezien het team en de fans meestal iets meer dan twee maanden afscheid van elkaar nemen, sommige spelers zelfs helemaal, en samen nog een succesvolle laatste thuiswedstrijd willen beleven. Net als in de laatste wedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg zijn er zondag geen fans. Onze jongens in Brown spelen de 15e thuiswedstrijd op rij voor lege rijen en nemen dan stilletjes afscheid van de Millerntor.

Maar ook al wordt de steun van de tribunes nog steeds hard gemist, de Schultz-Elf wil alles weer knock-out slaan en bij Millerntor, dat dit seizoen alleen tegen 1. FC Heidenheim (2.226 fans) en 1. FC Nürnberg (1.000 fans) niet helemaal leeg was, zorg ervoor dat je nog drie punten haalt.Onze Kiezkickers bereiden zich hierop sinds dinsdag (11 mei) voor in Herzlake in het “quarantaine trainingskamp”. Dit werd beslist door de Duitse voetbalcompetitie (DFL) en vanaf woensdag (12 mei) was het verplicht voor alle eerste- en tweedeklassers. . Ze willen het seizoen absoluut niet laten uitdoven. Na de laatste wedstrijd in Regensburg willen ze het best mogelijke resultaat hebben behaald.

Met minimaal drie punten uit de laatste twee wedstrijden kun je de tweede seizoenshelft van seizoen 2016/17 herhalen, met vier of meer punten kun je het zelfs kraken en geschiedenis schrijven.FCSP gaat de seizoensfinale in als zevende in de rangschikking (47 punten) en ze willen deze plek verdedigen tegen de teams van SC Paderborn 07, Karlsruher SC (elk 46 punten) en SV Darmstadt 98 (45 punten) ligt op de loer. Maar eerste drie punten moeten tegen Hannover 96 nog worden behaald.

De Nedersaksen – die sinds woensdag (12 mei) in een hotel naast de lokale HDI-Arena zitten – had van het seizoen zeker iets heel anders in gedachten. Ondanks een gemengde eerste seizoenshelft met ups (acht overwinningen, waaronder tegen Bochum en op de “Rothosen”) en downs (zeven nederlagen, waaronder in Osnabrück en Würzburg), hadden de 96’ers nog steeds een oogje op de promotierangen. Sinds Februari liep het voor geen meter. De ploeg van coach Kenan Kocak – wiens coachstoel door Jan Zimmermann van regionaal competitieteam TSV Havelse komend seizoen zal worden bezet – kon slechts één van de afgelopen twaalf wedstrijden winnen en ging zo van de zesde naar de 13e plaats in de ranglijst.

Uiteraard willen de 96ers aan het einde van het seizoen een einde maken aan de sportieve neergang en zo succesvol mogelijk afscheid nemen na een onbevredigend seizoen. Hannover wil nog drie punten halen bij Millerntor, maar onze Kiezkickers wil Hannover met lege handen terugsturen. En als het zou kunnen, zouden ze de bijna 27.000 bruin-witte fans achter zich hebben, met wie ze na het laatste fluitsignaal het gehoopte drie punter zouden vieren.

Bron: www.fcstpauli.com