Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Dodelijk efficiënt Kiel doet inefficiënt FCSP pijn, 4-0


De vierde nederlaag in de tweede seizoenshelft voor onze tot dus ver sterke Kiezkickers. Op vrijdagavond – 7 mei 18u30 – verloren ze met een duidelijke 4-0 (2-0) op Holstein Kiel. Ahmet Arslan (21e) en Fin Bartels (24e) schoten binnen 180 seconden de derde in het klassement aan de leiding, ex-Kiezkicker Bartels (49e) en Janni Serra (68e) scoorden na rust. Onze Boys in Brown misten in tegenstelling tot de zeer effectieve Kielers hun kansen en kregen de hoogste nederlaag van het seizoen aangesmeerd.

Na de 2-1 thuiszege tegen SpVgg Greuther Fürth zag hoofdcoach Timo Schultz geen reden om zijn startopstelling voor de wedstrijd op de fjord te veranderen en stuurde hetzelfde team het veld op. Kiel’s coach Ole Werner voerde twee wijzigingen door na de 2-0 thuiszege tegen SV Sandhausen op dinsdagavond (4 mei), Alexander Mühling en Finn Porath schoven in de basisopstelling voor Jae-sung Lee en Fabian Reese. Terwijl de ooievaars met een overwinning tot één punt wilden komen op Fürth en nog een stap wilden zetten in de richting van hun eerste Bundesliga-promotie, konden de Kiezkicker het clubrecord van het seizoen 2016/17 vestigen met hun elfde overwinning in de toch al uitstekende tweede seizoenshelft (34 punten in de tweede seizoenshelft).

In de wedstrijd van de beste verdediging van de competitie tegen het beste offensief van de tweede seizoenshelft zochten beide ploegen vanaf het begin de weg voorwaarts, maar konden beide ploegen niet beslissend zegevieren in de intensieve beginfase. De eerste goede kans was voor onze Boys in Brown, die naar rechts konden doorspelen. Luca Zander bracht de bal plat in het achtergebied naar de vrijstaande Guido Burgstaller, wiens schot iets van de rand van het strafschopgebied werd afgebogen en een meter voorbij de rechterpaal ging (11′). Na de daarop volgende hoekschop kwam Kiel’s doelman Thomas Dähne bijna in de problemen nadat Burgstaller scherp in het midden was gepasseerd en Daniel-Kofi Kyereh de bal met zijn hak raakte (12′).

Na de dubbele kans hadden de bruin-witten meer van de wedstrijd, maar Kiel kwam keer op keer met snelle tegenaanvallen. Dejan Stojanović moest daarna voor het eerst ingrijpen na een counter, hij ving daarna het 16-meter-schot van Ahmet Arslan (19e). Twee minuten later stond Stojanović echter machteloos. Na het winnen van de bal bij het strafschopgebied combineerde Kiel zich erin en Janni Serra zette Arslan vrij en hij duwde vanop tien meter Kiel op voorsprong (21′). De derde in de rangschikking voegde minder dan 180 seconden later er een tweede toe. Serra speelde de bal midden in het veld naar Fin Bartels en hij maakte tempo. Aangekomen in het strafschopgebied, schoot hij in de verre hoek – 2-0 (24′).

Daardoor bleef het een intens geleide wedstrijd waarin onze Kiezkickers had kunnen scoren. Eerst was er een pass van Omar Marmoush naar Burgstaller, die voor Dähne iets te lang twijfelde (30′), voordat Burgstaller faalde na de pass van Finn Ole Becker op Dähne. De keeper van Kiel was nog steeds cruciaal in het 15-meter-schot van de aanvaller – de bal passeerde heel nipt (31′). Aan de andere kant werd het ook erg krap. Stojanović kon een schot van Finn Porath niet vangen en duwde de bal net van de lijn. De scène werd gecontroleerd, na VAR-gebruik bleef het 2-0 (34′). De Kiezkicker lieten zich geenszins hangen, integendeel: ze hadden meer van het spel, maar voor het doel misten ze de efficiëntie van Kiel. 2-0 werd de ruststand.

Terwijl onze Kiezkickers ongewijzigd terugkeerde op het veld was Niklas Hauptmann er voor Jonas Meffert. Er werden minder dan vier minuten gespeeld toen de 3-0 viel. Na een goede combinatie tussen Serra en Porath legde laatstgenoemde de bal achter de verdediging in de loop van Bartels en hij schoot vanop 18 meter raak (49′). Even later had Becker een goede kans, maar zijn schot werd vanaf 14 meter half-links (53′) beslissend geblokt. De gastheren lieten de Boys in Brown het spel doen, maar maakten ook de ruimtes smaller. Het werd dus steeds moeilijker voor onze Boys in Brown om gaten te vinden in het beste verdediging in de competitie.

Na een goed uur maakte Coach Schultz een drievoudige wissel: Adam Dźwigała, Lukas Daschner en Maximilian Dittgen voor James Lawrence, Omar Marmoush en Daniel-Kofi Kyereh op het grasveld (61ste). Maar er veranderde niets in het spel. De Kiezkicker bleef meer balbezit hebben, de Kieler bleef zeer effectief en ijskoud voor het doel. Stojanović kon een schot van 17 meter van Hauptmann niet vasthouden, en Serra duwde de rebound vanaf tien meter over de lijn, 4-0 (68′).

Als gevolg hiervan werd het tot dan toe snelle en heen en weer gaande spel gestopt door verdere wissels aan beide kanten. Geen enkel team was nog in staat om belangrijke doelscènes te creëren. Pas in de nasleep van de wedstrijd kwam Rodrigo Zalazar weer van 17 meter tot de conclusie, maar dit ging ruim over (90. + 2). Kort daarna eindigde de wedstrijd met een duidelijke thuiszege voor het Kiel-team, onze Kiezkickers – die tot dusver uitstekend waren in de tweede seizoenshelft –  leden de grootste nederlaag van het huidige seizoen.

Holstein Kiel

Dähne – Neumann (70. Dehm), Wahl, Lorenz, van den Bergh – Mühling, Meffert (46. Hauptmann), Arslan – Bartels (70. Mees), Serra (75. Girth), Porath (52. Reese)

Cheftrainer: Ole Werner

FC St. Pauli

Stojanovic – Zander, Ziereis, Lawrence (61. Dźwigała), Paqarada (76. Buballa) – Benatelli (69. Viet), Becker, Zalazar, Kyereh (61. Daschner) – Marmoush (61. Dittgen), Burgstaller

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 1:0 Arslan (21.), 2:0 Bartels (24.), 3:0 Bartels (49.), 4:0 Serra (68.)

Gele kaarten: Arslan, Lorenz / keiner

Scheidsrechter: Frank Willenborg (Osnabrück)