Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Kiel


Na het laatste weekend zonder wedstrijd kunnen onze Kiezkickers met nieuwe kracht aan de seizoensfinale van de laatste drie wedstrijden beginnen. Op vrijdagavond – 7 mei, 18u30 uur – gaat het bij Holstein Kiel om de eerste drie punten. Wat kunnen onze Kiezkickers aan de fjord verwachten? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

De seizoensfinale

Hoewel onze Kiezkickers dit seizoen nog geen enkel Corona-geval in zijn team had, waren er al verschillende gevallen in het Kiel-team. De gezondheidsafdeling van Kiel moest zowel in maart als in april een quarantaine van 14 dagen voor het hele team aanvragen. Meerdere wedstrijden werden afgelast, die nu in de seizoensfinale moeten worden ingehaald. Na de tweede gedwongen pauze wist KSV de eerste van in totaal negen wedstrijden – binnen slechts vier weken (!) – met 3-1 te winnen in Osnabrück, waarbij een 1-1 gelijkspel bij de laatste tijd sterke team uit Neurenberg volgde. Afgelopen weekend verloor de ploeg van coach Ole Werner met 5-0 in de halve finale van de DFB Cup bij Borussia Dortmund, maar op dinsdag (4 mei) volgde een belangrijke 2-0 overwinning in de inhaalwedstrijd tegen Sandhausen. Dit zorgde voor de sprong naar de derde degradatie/promotieplek. Op maandag (10.5. ) staat de inhaalwedstrijd tegen Hannover 96 en op donderdag (13 mei) tegen Jahn Regensburg op het programma. De laatste uitwedstrijd is bij KSC op zondag (16 mei), en op de laatste speeldag ontvangen de ooievaars op zondag (23 mei) Darmstadt 98.

Profiteurs

Er vielen dit seizoen al 25 eigen doelpunten in de Tweede Bundesliga, Kiel zelf scoorde al twee keer in eigen netten. Jonas Meffert in de 2-1 thuiszege tegen Düsseldorf en Alexander Mühling in de 2-1 nederlaag in Fürth. Alleen Düsseldorf (vier) en Darmstadt (drie) troffen vaker het eigen doel. Geen enkel ander team profiteerde echter zo vaak van een eigen doelpunt van de tegenstander dan KSV. Dankzij de hulp van de tegenstander hebben de ooievaars al zes doelpunten gescoord, waarmee ze de ranglijst aanvoeren ruim voor de teams van Fürth en Karlsruhe (elk met drie eigen doelpunten van de tegenstander).

De twee vechters

In Kiel zullen onze Kiezkickers niet alleen alles moeten geven qua spel, maar ook qua fysiek. De ooievaars wisten 52,8 procent van hun duels te winnen en horen daarmee bij de sterkste team in de competitie na de “Rothosen” (53 procent gewonnen duels). In de lucht heeft Kiel (49,7 procent gewonnen duels betekent een tiende plaats in de competitie) ruimte voor verbetering, maar op de grond zijn ze het beste team met 53,5 procent gewonnen duels. Alleen verdediger Simon Lorenz (64,9 procent gewonnen duels) haalde tot nu toe een duelpercentage van meer dan 60 procent, maar met Phil Neumann (59,8 procent), Johannes van den Bergh, Marco Komanda (elk 59,1 procent), Jonas Meffert (58,8 procent) , Hauke ​​Wahl (58,4 procent) en Stefan Thesker (58,3 procent) zitten zes mensen uit Kiel dicht bij de 60 procent.

De dreigende gele golf

De Kielers maakten veruit de minste fouten in het huidige seizoen, omdat ze als enige team gemiddeld minder dan tien keer per wedstrijd een fout maakten. Ondanks de over het algemeen zeer eerlijke speelstijl moest KSV drie rode kaart accepteren voor Johannes van den Bergh, Phil Neumann en Fabian Reese. Ex-Kiezkicker Fin Bartels was de enige Kieler die een gele kaart schorsing dag uitzat. De vleugelspeler – die eind april werd uitgeroepen tot Schleswig-Holstein’s Voetballer van het jaar 2020 – moest midden februari een wedstrijd onderbreken na de vijfde gele kaart. In de seizoensfinale worden de ooievaars bedreigd door een gele golf. Met Alexander Mühling gaan Stefan Thesker, Johannes van den Bergh, Jonas Meffert, Jannik Dehm, Hauke ​​Wahl en Niklas Hauptmann (elk vier gele kaarten) staan scherp voor de wedstrijd tegen onze Kiezkicker.

De kracht van de zenuwen

Naast het team van Darmstadt heeft het team van Kiel dit seizoen de meeste strafschoppen gekregen,de scheidsrechters hebben al negen keer het punt in het voordeel van het Werner-team naar de stip gewezen. Hier bewees de vaste strafschopnemer Alexander Mühling Mister 100 procent te zijn, hij zette alle acht genomen strafschoppen om. Toen Mühling in de slotfase in Sandhausen niet meer op het veld stond, greep Mühling’s invaller Janni Serra de bal en schoot hem veilig binnen.

Bron: www.fcstpauli.com