Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Het momentum op de fjord. FCSP wil punten in Kiel


Na het laatste weekend zonder wedstrijd gaan onze Boys in Brown met volle batterijen de laatste spurt van het seizoen in. Net als de vorige keer willen ze op vrijdagavond (7.5., 18.30 uur) alles geven aan het fjord en punten blijven sprokkelen. Ook Kiel – die door corona extreem uitgedaagd worden in de seizoenfinale – wil de drie belangrijke punten thuis houden voor een mogelijke promotie naar de Bundesliga.

Het seizoen loopt ten einde, onze Kiezkickers staan ​​dit seizoen nog slechts 270 minuten op het veld – eerst in Kiel, daarna tegen Hannover en tot slot in Regensburg. Er moeten nog negen punten worden toegekend en “die willen we hebben”, benadrukte hoofdcoach Timo Schultz voor de wedstrijd tegen de derde in de rangschikking. Een moeilijke taak ligt voor de bruin-witten aan het fjord, maar – in de tot dusver uitstekende tweede helft van het seizoen- hebben ze al verschillende keren bewezen dat ze moeilijke taken aankunnen.

Na eind april een nieuw seizoen in de Tweede Bundesliga te hebben verzekerd, zullen onze Boys in Brown het seizoen geenszins voorbij laten gaan, ze zijn nog steeds zeer gemotiveerd en willen hun sterke tweede seizoenshelft voortzetten. “Ons doel is om het beste uit dit seizoen te halen”, zei doelman Dejan Stojanović voor de wedstrijd en voegde eraan toe: “We gaan elke wedstrijd in om te winnen. We proberen er gewoon het maximale er uit te halen en gaan dan kijken waar we uiteindelijk zijn terechtkomen. ”

Op weg naar het maximum zullen onze Boys in Brown vrijdagavond (7 mei) eerst strijden in Kiel. Van hun kant willen de ooievaars natuurlijk ook het maximale uit het seizoen halen en dat betekend directe promotie naar de 1e Bundesliga. De ploeg van hoofdcoach Ole Werner staat momenteel op de derde plaats, maar Kiel heeft nog twee inhaalwedstrijden te spelen en zou na winst in de door Corona uitgestelde wedstrijden tegen Hannover 96 (maandag 10 mei) en Jahn Regensburg (donderdag 13 mei) SpVgg Greuther Fürth kunnen passeren.

Maar zullen de krachten hiervoor voldoende zijn? Vanwege de 2 quarantaines van twee weken in maart en april, wordt Kiel extreem uitgedaagd in de seizoensfinale, die in eivol zit met met negen wedstrijden. Waar Borussia Dortmund afgelopen weekend in de halve finale van de DFB Cup met 5-0 een nummer te groot was, liet Kiel dinsdag (4 mei) in de inhaalwedstrijd tegen SV Sandhausen zien dat ze helemaal up-to-date zijn. Thuis wonnen ze terecht met 2-0 en wrong zich met 53 punten uit 29 wedstrijden langs de spelers van “Rothosen” en Düsseldorf  (beiden 52 punten in 31 wedstrijden) naar de derde plaats.

De ooievaars willen over iets meer dan twee weken in ieder geval de derde plaats vast hebben, een eerste stap hiervoor zou een overwinning op onze Kiezkickers zijn. FCSP wil op zijn beurt niets prijsgeven aan het einde van het seizoen, maar gaat weer op volle toeren naar Kiel, zoals coach Schultz benadrukte: “Als de scheidsrechter fluit, spelen we vooruit en gooien alles erin. Daar kan Holstein Kiel zich op instellen. ”

Bron: www.fcstpauli.com