Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Als de scheidsrechter fluit, spelen we vooruit en gooien we alles in de wedstrijd”


Bijna het einde van het seizoen voor onze Kiezkickers! Ze hebben nog drie wedstrijden te spelen, te beginnen op vrijdagavond (7.5., 18.30 uur) met de uitwedstrijd bij Holstein Kiel. Voor de wedstrijd tegen de huidige derde van de rangschikking sprak hoofdcoach Timo Schultz met de pers over onder meer …

… de persoonlijke situatie : “Met Sebastian Ohlsson en Igor Matanović zijn we nog aan het overwegen of het nog zin heeft om ze dit jaar in training te zetten als de kans op speeltijd vrij klein is, of dat de blessure beter kan genezen door rust. Andere spelers zijn klaar voor actie, waaronder Philipp Ziereis en Leart Paqarada, die gisteren weer volledig trainden. Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi zijn klaar om een ​​optie te zijn voor de selectie. ”

… de motivatie van zijn team voor de laatste drie wedstrijden: “Het gaat niet om het einde van het seizoen, het gaat om de eindspurt van het seizoen en dat is precies hoe mijn spelers zich gedragen en zo trainen ze. Er zijn nog negen punten te behalen, die willen we pakken. We zijn geen team dat op halve kracht een resultaat kan behalen. Ik hoef een speler niet te motiveren als hij op het veld staat in de Tweede Bundesliga, vooral niet als we in Kiel spelen of thuis tegen Hannover. Ik heb een team dat niet veel nodig heeft om ze heel erg te motiveren. De jongens zijn scherp van zichzelf uit. Dat zie je ook bij ons op training. Als de scheidsrechter fluit, spelen we vooruit en gooien we alles in de wedstrijd. Holstein Kiel kan zich daaraan aanpassen. Ik kan het onze fans beloven dat we weer vol gas gaan geven zoals we deden tegen Fürth en de drie punten willen pakken. ”

… het gerucht dat Schultz volgens SportBild op een geheime coachlijst staat bij Werder Bremen : “Allereerst heb ik nooit een geheim gemaakt van het feit dat ik een beetje een Werder-fan ben omdat ik daar ook speelde. Als Ik kijk naar de rangschikking van de Bundesliga, kijk ik altijd eerst hoe Werder staat. Natuurlijk vraag ik me af waar de informatie vandaan komt als het een geheime lijst is. Omdat Kicker een vakblad is en de SportBild meer een tabloid is, moet men zich er niet veel bij voorstellen. Ik vind het erg leuk om hier te zijn en te zien dat we hier iets hebben ontwikkeld. Dienovereenkomstig ga ik er vanuit dat ik er volgend jaar nog steeds ben.

… tegenstander Holstein Kiel: “”Ze behoren tot de absolute topteams in de competitie. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen: in ieder geval in de top drie te belanden. Je moet de wedstrijd in Dortmund negeren, het ging vanaf het begin niet goed met hen.” Dan kun je zo spelen dat een sterke tegenstander stokken in de wielen steekt. Ze speelden gisteravond een hele goede wedstrijd tegen Sandhausen, ze waren dominant en hadden de kracht om een ​​stap verder te zetten. Ze hebben dit jaar een grote kans. Voor mij zijn ze het beste team in de competitie als het gaat om puur positioneel spelen en de opening van de wedstrijd. In de aanval hebben ze een paar spelers die zelf een wedstrijd kunnen beslissen. Ze staan ​​helemaal bovenaan en ik ga er ook vanuit dat ze zal aan het einde van het seizoen in de top drie staan. We kunnen een erg moeilijke wedstrijd verwachten, maar we kijken er naar uit. ”

… zijn contact met Kiel’s assistent-trainer Fabian Boll : “Vroeger hadden we een goede relatie en hebben we af en toe contact. Soms praten we aan de telefoon, soms hebben we contact in een WhatsApp-groep. Als het zover is , wisselen we altijd ideeën uit. “We zitten allebei in de tweede divisie. Ik zal blij zijn als ik hem weer zie bij de wedstrijd, tot die tijd is er geen contact of weddenschap.”

… de hoge stress op Kiel gezien de vele inhaalwedstrijden : “Als club die in relatief korte tijd zo’n hoog aantal slagen moet rijden, moet je oppassen, maar aan de andere kant daar is ook een kans. Als je in een ritme komt, positieve ervaringen hebt en het zelfvertrouwen toeneemt, dan kan zo’n opeenvolging van veel wedstrijden ook voordelen hebben. ”

… de ontwikkeling bij Holstein Kiel in de afgelopen jaren : “Als je de ontwikkeling neemt sinds ik in Kiel gespeeld heb, dan is die alleen maar gestegen. Vooral de laatste jaren heeft Kiel zich gevestigd in de topgroep van de tweede divisie en zorgden ze voor sensatie in de beker. De structuur rond het team is jaar na jaar geprofessionaliseerd, wat ook terug te zien is in de resultaten. Wat betreft de infrastructuur en de oefenterreinen moet je dat eerlijk zeggen, ze lopen op sommige gebieden een beetje voor op ons. We moeten ervoor zorgen dat we geleidelijk de punten doorwerken waarop ze ons de afgelopen jaren hebben achtergelaten. ”

… de vijfkamp voor promotie naar de Bundesliga : “Fortuna Düsseldorf en HSV liggen op zeer korte afstand, maar de top drie hebben het in de laatste drie wedstrijden in eigen hand om het ding over de finish te krijgen. Maar ik vertrouw Düsseldorf en onze stadsburen om negen punten te halen, waarna ze de andere teams weer onder druk zetten. Je hebt de afgelopen jaren gezien dat de gekste dingen gebeuren op de laatste dagen van de competitie. Maar elk jaar waren het de teams die de eerste drie plaatsen het verdienden. Vanaf nu zijn dat Bochum, Fürth en Kiel. Als er iets verandert, dan is dat maar zo. Ik zal er met plezier naar kijken en wens alle teams zoveel mogelijk succes. ”

… het einde van het seizoen : “Ik ben blij dat we niet langer in de problemen kunnen komen. Het zwaard van Damocles hing het grootste deel van het seizoen om onze nek. We genieten van de situatie zoals die is en kijken naar vooruit naar de rest van de tijd. We willen het beste uit hen halen. ”

… een mogelijke tweede competitie met Schalke 04, Werder Bremen, Hertha BSC, Dynamo Dresden en Hansa Rostock : “Sky moet eigenlijk nog een keer nadenken of de verdeelsleutel voor het tv-geld klopt. Het niveau van de 2e Bundesliga zal volgend seizoen hoger zijn dan in veel wedstrijden in de 1e Bundesliga. Je kunt uitkijken naar een echt coole competitie met geweldige wedstrijden. Vroeger was het altijd de beste tweede divisie aller tijden, ik zou zeker zeggen dat de tweede divisie volgend seizoen de meest aantrekkelijkste ooit zijn.

Bron: www.fcstpauli.com