Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Fürth


Op het einde van de Engelse week ontvangen onze Kiezkickers – op zondag 25 april, 13.30 uur – SpVgg Greuther Fürth in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen .
Waar moeten onze Boys in Brown zich op voorbereiden? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens onder de loep genomen.

Defensie

Met slechts 32 tegendoelpunten hebben de Mittelfranken de vierde beste verdediging in de competitie na Holstein Kiel (25 doelpunten tegen in 26 wedstrijden), VfL Bochum (33 doelpunten tegen in 29 wedstrijden) en Karlsruher SC (33 doelpunten tegen in 27 wedstrijden). Het is ook bijzonder moeilijk om tot een kans te komen tegen de ploeg van trainer Stefan Leitl. Tot nu toe hebben de Mittelfranken met 297 schoten op doel de tegenstanders het minste laten schieten. Alleen de “Rode broekjes” (22) gaven tegen de tegenstander nog minder grote kansen weg dan de Fürth (25).

De vroege starters

Onze Boys in Brown moeten zondag vanaf de eerste minuut klaarwakker zijn, want de Fürth is één van de vier teams die meer dan de helft van hun doelpunten hebben gescoord in de eerste helft van de wedstrijd. SpVgg vierde voor rust 32 van hun 56 doelpunten, zodat Midden-Franken de voor de rust doelpunten ranglijst aanvoeren, ruim voor HSV (24 doelpunten). In het eerste kwartier juichte de tweede van de rangschikking elf keer tot nu toe, tussen de 16e en 30e minuut waren het zelfs 15 doelpunten – dit is telkens het beste in Tweede Bundesliga.

Sterk buitenshuis

Onze Kiezkickers zullen zondag een harde noot hebben om te kraken, want SpVgg overtuigde dit seizoen vooral buitenhuis. De Midden-Franken wisten 30 punten te behalen buitenhuis, geen team was succesvoller op verplaatsing. Naast acht overwinningen en zes gelijke spelen is er tot nu toe slechts één nederlaag geregistreerd. Begin januari verloor het Fürth-team laat met 3-2 in Karlsruhe.

De dribbelaars

In de rangen van de Fürth zijn er twee spelers die heel vaak gaan dribbelen. We hebben het over linksback David Raum en aanvallende allrounder Branimir Hrgota. Het duo uit Fürth heeft al meer dan 60 keer geprobeerd met de bal aan hun voeten één of meerdere tegenstanders te passeren. Hrgota heeft 63 dribbels, Raum 62. Slechts drie spelers in de competitie dribbelen zelfs nog vaker. Kiezkicker Omar Marmoush (74 dribbels) voert de ranglijst aan voor teamgenoot Daniel-Kofi Kyereh (67), Karlsruhe’s Benjamin Goller (66) en Hrgota (63). Raum staat op de vijfde plaats, samen met Regensburgs Albion Vrenezi, Bochums Gerrit Holtmann en Neurenbergse Tim Handwerker (alle 62).

De hoogvlieger

Fürths Anton Stach werd geboren in Buchholz en groeide op net buiten Hamburg. Hij maakte de sprong naar het profvoetbal – na jaren bij de jeugd bij onder meer bij SV Werder Bremen en VfL Osnabrück – en sinds afgelopen zomer bij de Mittelfranken. In Fürth vocht Stach voor een vaste plaats na een aantal korte optredens in de eerste helft van de heenronde. Met 59,2 procent gewonnen duels heeft hij zich ontwikkeld tot een van de betere middenvelders in Tweede Bundesliga. Ook zijn goede prestaties zijn de DFB niet ontgaan, dus maakte Stach eind maart zijn debuut in het U21-elftal. Voordat hij naar de Ronhof verhuisde, speelde de 1,94 meter lange middenvelder één seizoen bij SSV Jeddeloh II (2017/18) en twee jaar bij VfL Wolfsburg II (2018 tot 2020). Met beide teams ontmoette hij onze U23 vier keer.

Aluminium

Het team van Fürth heeft tot dusver een heel sterk seizoen gespeeld, ook omdat ze het op één na beste offensief in de competitie zijn na de “Rothosen” (57) met 56 goals dit seizoen. De ene of de andere keer had de SpVgg pech, de bal raakte 15 keer een van de twee palen of de lat. Geen enkel ander team raakte vaker het aluminium dan de SpVgg. Met vier aluminium treffers is Julian Green de grootste pechvogel in het Midden-Frankische team. Paul Seguin (3), David Raum, Branimir Hrgota en Havard Nielsen (elk 2) raakten ook meer dan eenmaal de paal of de lat.

Bron: www.fcstpauli.com