Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Topwedstrijd op Millerntor: FCSP ontvangt de 2e in de stand Fürth


In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangen onze Boys in Brown – op zondag 25 april, 13.30 uur –  een zeer hete kandidaat voor promotie en in supervorm; namelijk SpVgg Greuther Fürth. De uitermate sterke tweede in de rangschikking wil ook de drie punten pakken op Millerntor, terwijl onze Kiezkicker – die in de tweede seizoenshelft uitmuntend waren – de nederlaag in Düsseldorf willen doen vergeten en hun toppositie in de tweede helft van het seizoen willen verdedigen.

Wat een eenzijdig wedstrijd was het toen en toch eindigde het slechts met 1-2 vanuit FCSP oogpunt. We hebben het over de eerste wedstrijd van onze Kiezkicker na de jaarwisseling bij SpVgg Greuther Fürth. De Midden-Franken domineerde het spel vanaf de eerste minuut, terwijl onze Boys in Brown niet in het spel kwamen. Na 20: 0-schoten op doel voor SpVgg, schoot Leon Flach – die ondertussen naar Philadelphia Union in de MLS is verhuisd – verrassend de 2-1 op het bord met het eerste schot op doel van onze Kiezkickers. Het bleef zo, ook omdat de mensen van Fürth in de slotminuten nog grote kansen hadden voor nog zeker twee goals.

“Als we tegen een team als Fürth niet op de limiet spelen en we geen geluk hebben, dan zitten we helaas op dit moment niet op ooghoogte”, zei hoofdcoach Timo Schultz na afloop van de wedstrijd begin januari. Sinds die 1: 2 op de Fürth Ronhof was er weinig of niets te zien van dat St. Pauli van de thuiswedstrijd. Onze Boys in Brown bleven ongeslagen in de resterende vier wedstrijden van de eerste seizoenshelft en werden in de tweede seizoenshelft het beste team in de competitie. En dus kan Schultz voor de tweede wedstrijd zeggen: “We willen hen laten zien dat we niet langer het St. Pauli zijn van de heenwedstrijd.”

Omdat Fürth – die niet de beste seizoensstart had met vier wedstrijden zonder winst – maar sindsdien echt goed voetbal laten zien en consequent punten scoorden, werd het tweede in de stand. Onze Kiezkickers, zijn met 28 punten koploper in de terugronde tabel, Fürth staat met 25 punten hierin derde. Fürth heeft wel één wedstrijd minder, op woensdag 28 april staat de corona-gerelateerde inhaalwedstrijd thuis tegen SV Sandhausen op het programma. “Je kunt uitkijken naar een wedstrijd waarin beide teams aanvallend denken. Het kan een coole wedstrijd worden”, zei Schultz voor de wedstrijd tegen het beste team van de competitie op de counter (negen counterdoelpunten en slechts twee tegendoelpunten na een tegenaanval zijn voor elke competitie de beste waarde).

De Schultz-Elf willen het recente 2-0 verlies bij Fortuna Düsseldorf snel doen vergeten en met een goede prestatie weer de weg vinden naar succes. Dat lukte indrukwekkend na de enige nederlagen in de tweede seizoenshelft tegen Bochum (2-3) en Paderborn (2-0). Eerst waren er vijf overwinningen op rij na het verlies tegen VfL, en vier overwinningen op rij na het verlies tegen SCP. Met Fürth heeft onze FCSP een hele harde noot te kraken. De Midden-Franken zijn de sterkste uitploeg in deze competitie en willen ook punten scoren op Millerntor. Tegen de tweede van de rangschikking – die de tweede promotie in de clubgeschiedenis wil vieren – willen onze bruin-witten er alles aan doen om ze met lege handen terug te doen reizen naar Fürth.

Bron: www.fcstpauli.com