Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:” Tonen dat we niet meer dezelfde ploeg zijn van de heenronde”


In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangen onze Boys in Brown op zondag (25 april, 13.30 uur) SpVgg Greuther Fürth. Voor de wedstrijd tegen de tweede van de rangschikking nam hoofdcoach Timo Schultz opnieuw veel tijd om de vele vragen van de pers te beantwoorden. Onze coach sprak over …

… de persoonlijke situatie : “Met Eric Smith ga ik er stellig van uit dat hij vandaag weer volop kan trainen. Sebastian Ohlsson heeft nog lichte problemen met knie, dat gaat niet lukken. De ze wedstrijd komt voor Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi zeker te vroeg, maar alle andere spelers zouden tijdens de training op het veld moeten staan. ”

… de bevindingen van de nederlaag in Düsseldorf: “We speelden een goede wedstrijd in de eerste 20 of 25 minuten, creëerden kansen en vonden gaten, zelfs als onze tegenstanders compact stonden. Düsseldorf heeft een heel goed team, ze hebben uiteindelijk terecht gewonnen. Dat moet je als coach ook accepteren ook al is het zo dat ik een coach ben die ik nooit graag verliest. Als iets niet zo goed gaat, dan moeten we bij onszelf en ons spel blijven spelen en niet hectisch worden. We hadden voor de rust en een beetje arrogantie in ons spel. Dit is een stap die we als team moeten nemen om nog stabieler te worden. Maar we wisten van tevoren dat het niet van de ene op de andere dag zou lukken. Over het algemeen werken we aan de weg en veel dingen uit de wedstrijd in Düsseldorf waren goed. De laatste resultaten laten dat ook zien. Een tegenslag hoort ook bij de ontwikkeling. Eigenlijk zijn we er altijd in geslaagd om mislukkingen uit onze kleren te schudden. ” ”

… mogelijke wijzigingen voor de wedstrijd tegen Fürth : “Zeker zal de ene of de andere speler vanaf het begin spelen die niet vanaf het begin tegen Düsseldorf speelde. Dat is heel normaal in een Engelse week. Ook in speeldag 31 houden we ons aan onze procedures. Tegen Fürth zullen we zeker spelers op het veld brengen die 100 procent fit zijn. Het wordt een zeer intensieve wedstrijd.

… de kans om de titel van de terugronde te winnen : “Allereerst is het de beloning voor ons werk dat we zo hoog in deze categorie zitten. Aan de andere kant kun je er niets voor kopen . Het hele seizoen telt en we moeten helaas ook daar de eerste helft van de seizoen aan toevoegen. We staan dus precies waar we thuishoren, ergens in het middenveld. We willen blijven scoren en het seizoen zo goed mogelijk afmaken. We willen belonen onszelf voor het werk dat we hier doen en onze prestaties. Dat is ook het hoofddoel van het team. We willen zo goed mogelijk spelen. ”

… tegenstander Fürth: “Qua spel behoren ze tot de drie beste teams in de competitie. Ze hebben het hele seizoen constant goed voetbal gespeeld. Ze hebben veel individuele kwaliteit, maar werken ook uitstekend als team, vooral in hun systeem met de diamant. Ik verwacht dat ze tot het einde aan de top blijven en een van de top drie plaatsen zullen innemen. Dienovereenkomstig zullen ze zeker bij ons optreden met brede borst en veel zelfvertrouwen. We kijken uit naar een wedstrijd waarin beide teams aanvallend denken. Het kan een coole wedstrijd zijn, zelfs als twee identieke systemen botsen. Soms is het evenwichtig, maar beide coaches zullen proberen oplossingen te vinden. We kijken uit naar de wedstrijd, dat is precies het soort spel dat we tegen topteams willen spelen. Ons meten en kijken wat we goed doen en waar we nog moeten verbeteren. Dat geldt voor elke speler, maar ook voor ons als team. We zullen veel doen om het Fürth zo moeilijk mogelijk te maken, maar we willen ook een actieve rol spelen. We willen ze laten zien dat we niet langer de St. Pauli zijn van de eerste wedstrijd. “”

… de promotierace : “Het is een super close race dit jaar. Bochum maakt een zeer stabiele indruk over het hele seizoen, waarschijnlijk is een maximum van twee overwinningen voldoende om hogerop te komen. Het zou me verbazen als ze het kaas van brood zouden laten eten. Fürth maakt een zeer stabiele indruk, ze hebben weer kracht verzameld en iedereen is aan boord. Gezien de Corona-situatie met veel wedstrijden in korte tijd voor Kiel is het voor hun min of meer een vraagteken. Ook onze stadsrivalen heeft het belangrijke wedstrijden voor de boeg en moet ervoor zorgen dat ze winnen. ”

… het quarantainestrainingskamp : “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik ook graag thuis ben bij mijn gezin. Maar niemand mag klagen over naar het hotel gaan en tijd doorbrengen met zijn teamgenoten als dit er voor zorgt om het seizoen tot een einde te brengen. Dat moet voorop staan. We zullen zeker de inhoud waar we nog aan kunnen werken en we zullen de tijd op een Corona-veilige manier kunnen doorbrengen. ”

Bron: www.fcstpauli.com