Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Voetbal is van en voor fans. FCSP tegen commercieel voetbal

Het voetbal is een gemeenschap. Een gemeenschap die deel uitmaakt van de geschiedenis van de arbeidersklasse. Een gemeenschap die verder reikt dan de werkplek. En een gemeenschap die zichzelf bevestigt, creëert en versterkt in tribunes over de hele wereld.

Maar voetbal wordt, net als al het andere, overwonnen door de logica van het kapitalisme. Wedstrijden worden verplaatst vanwege tv-inkomsten en stoelen vervangen de tribunes. Fans worden ervan verdacht criminelen te zijn door alleen maar fans te zijn door middel van inspecties en videobewaking. En de fundamentele mensenrechten worden terzijde geschoven wanneer Qatar het WK organiseert. Slechts een paar grimmige voorbeelden van acties en veranderingen die voetbal steeds commerciëler moeten maken, ons voetbalconsumenten in plaats van fans moeten maken en de politieke strijd op de tribunes moeten doden.

En nu heeft een kleine elite van rijke investeerders en welvarende clubs hun idee van een Super League vrijgegeven, voor een uitverkoren aantal. Maar voetbal is niet gemaakt voor sponsors en geldschieters. Voetbal is gemaakt door en voor de arbeidersklasse.

Een St. Pauli-fan zijn, is tegen deze logica ingaan. Wij geloven in daden in plaats van in woorden. Daarom komen we op voor strijd, staan ​​we erop politiek te zijn en vechten we voor voetbal om zijn wortels te behouden. We willen niet alleen een kleine overgebleven tegencultuur zijn. Onze cultuur moet de voetbalcultuur zijn.

Nee tegen de Super League! Tegen modern voetbal! Voetbal is voor de fans

PS. Daarom vind ik het van grootste belang om geen lidgeld te vragen. De drempel voor de FCSP moet zo laag mogelijk zijn.