Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kiezkickers op recordjacht, Dusseldorf wil nog dromen


Deze week liggen er zes punten voor het grijpen, de eerste drie punten zijn voor onze Kiezkickers te behalen op woensdagavond – 21 april, 18.30 uur – bij Fortuna Düsseldorf.
Onze Boys in Brown willen hun reeks voortzetten en hun vijfde overwinning op rij behalen bij Fortuna. Düsseldorf daarentegen wil met een overwinning de hoop op een directe terugkeer naar de Bundesliga levend houden.

Onze hoofdtrainer Timo Schultz en Düsseldorf-coach Uwe Rösler hadden afgelopen weekend niet veel te klagen. Onze Kiezkickers versloeg de Würzburger Kickers duidelijk met 4-0, Fortuna Düsseldorf won duidelijk met 3-0 bij VfL Osnabrück. “Ons plan werkte, met uitzondering van de eerste tien minuten. Het was een verdiende overwinning”, zei Rösler na de wedstrijd. Schultz was ook erg tevreden na de vierde overwinning op rij: “De jongens deden het vandaag erg goed. Het was een zeer dominante prestatie van start tot finish.” Omdat bekend is dat tevredenheid stagnatie betekent, willen zowel onze Boys in Brown net als Fortuna de resterende games niet opgeven, maar liever punten blijven scoren.

Voor Düsseldorf – die maandag (3 mei) nog een corona-gerelateerde inhaalwedstrijd tegen Karlsruher SC moeten spelen – gaat het erom tegen ​​onze Kiezkickers nog drie punten te behalen in de race voor promotie. Na een gemengde start van het seizoen, een sterke serie voor en na Kerstmis en een daaropvolgende dieptepunt met vijf opeenvolgende wedstrijden zonder winst, vervaagde de hoop op een directe promotie met het oog op de inmiddels negen punten achterstand.

Maar doordat de huidige promotiekandidaten recentelijk niet naar wens scoorden of vanwege de corona een pauze moesten nemen, is de ploeg uit Düsseldorf – die tien van de laatste 15 punten wist te pakken – zijn ze weer op rijk wijdte. Fortuna, die thuis erg sterk is en niet in de promotierace zit vanwege het zwakke record tegen de vijf momenteel beter geplaatste teams (slechts één overwinning, twee gelijke spelen, zes nederlagen), heeft nog vier thuiswedstrijden en wil daar de nodige punten halen. Dit willen onze Kiezkickers natuurlijk voorkomen op woensdagavond (21 april). Ze willen hun reeks voortzetten, hun vijfde overwinning op rij vieren en de Rösler-Elf inhalen.

“Wat ons onderscheidt, is dat we geen team zijn niet nalaat”, had coach Schultz zijn team geprezen omdat ze ondanks de vroege 3-0-voorsprong tegen Würzburg niet verslapt waren, maar omdat ze bleven spelen. De bruin-witten houden geen rekening met hun huidige rangschikking en houden vast aan hun speelstijl. Je hebt herhaaldelijk benadrukt dat je, ondanks de opmars naar de bovenste helft van de tafel en de nu ontspannen situatie, geen stap minder wilt zetten. Dat willen ze in Düsseldorf bewijzen en nemen graag de drie punten terug naar Hamburg.

Drie punten meenemen uit Düsseldorf lukte voor het laatst in april 2017, dankzij drie late treffers in een wilde slotfase wonnen ze met 3-1. Op dat moment speelden de bruin-witten de beste tweede helft van de clubgeschiedenis met 34 punten. Dit zou op zijn beurt binnenkort weer geschiedenis kunnen zijn, want in de huidige tweede seizoenshelft hebben de jongens in Brown al 28 punten behaald. Bij Fortuna willen ze hun recordjacht voortzetten.

Bron: www.fcstpauli.com