Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Würzburg

Geen twijfel mogelijk: het was de bijna perfecte zaterdag voor onze Kiezkickers, die alleen wat ruimte voor verbetering had als het ging om het benutten van kansen. Na de absoluut overtuigende 4-0 thuisoverwinning tegen de Würzburger Kickers, keken ze zeer tevreden terug op de afgelopen 90 minuten.

Hoofdcoach Timo Schultz:“De wedstrijd begon heel goed voor ons. We speelden vooruit en namen de voorsprong met het eerste schot. Dat speelde in onze kaarten. Ik vertelde de jongens  direct na de wedstrijd dat het een zeer dominante prestatie was van voor als van achter. We lieten vanachter heel weinig toe. Dat was ook de focus vandaag. We wilden Würzburg niets geven, vooral vanachter te beveiligen, zodat ze niet konden omschakelen. Dat we kansen hebben vooraan dat weten we. De jongens deden het vandaag heel goed. De jongens gaven gas en hadden de bereidheid om te sprinten tussen de linies was er altijd. Dus we konden achter de verdediging spelen of de ruimtes creëren. Dat was een van de belangrijkste redenen waarom we er vandaag zo goed uitzagen. Omdat we de ruimtes voor onszelf hebben gecreëerd en keer op keer diagonaal hebben kunnen spelen. ”

Dejan Stojanović : “Alles is gelukt, wat we wilden doen. We nemen relatief snel de leiding en bouwen die vervolgens uit. We bleven de hele wedstrijd wakker en deden het goed. Een verdiende overwinning.”

Leart Paqarada : “Ik was vandaag ook tevreden met een makkelijk doelpunt. Maar des te beter dat mijn eerste doelpunt zo’n mooi doelpunt is. Het zelfvertrouwen speelt momenteel een grote rol, het spelplezier is enorm. De dominantie die we momenteel hebben op het veld. Het is echt geweldig. Het is erg leuk. We blijven het heel goed doen door niet aan het klassement te denken en van wedstrijd tot wedstrijd te denken. Daar hebben we het goed mee gedaan en dat zal niet snel veranderen. ”

Rico Benatelli : “Vandaag stond ik vooraan bij een standaard, had een hele goede neus en toen was ik daar. Natuurlijk ben ik heel blij dat ik heb gescoord. We hebben besloten om door te gaan zoals we voor de pauze zijn begonnen. We wilden de wedstrijd serieus beëindigen. Het is gelukt en we zijn allemaal blij. Nu hebben we woensdag in Düsseldorf een heel moeilijke taak, zullen we ons concentreren op de wedstrijd en ons nu concentreren. ”

Maximilian Dittgen : “Vandaag was ik in eerste instantie blij dat ik weer over de volle afstand op het veld stond. Dat is sinds de wedstrijd in Würzburg niet meer het geval. Ik had veel plezier vandaag, het was echt goed. Je kunt het ook zien van buitenaf. De processen kloppen, iedereen weet wat te doen. Dan komt zo’n resultaat tot stand. ”

Christian Viet : “Het was leuk en voelde goed. We speelden heel goed en lieten de bal heel goed lopen. We hadden onze kansen beter moeten benutten en op beter op doel moeten mikken.”

Ralf Santelli (hoofdcoach Würzburger Kickers) : “Ik heb bijna de neiging om mijn excuses aan te bieden aan Timo Schultz omdat ik zijn jongens vandaag de dag niet kan belasten op het gebied van training. Omgekeerd is het absoluut bitter voor ons dat alles, wat die je nodig hebt in de degradatiestrijd was er vandaag niet. Dat hebben we vandaag gemist zonder afbreuk te willen doen aan de prestaties van St. Pauli. Ze deden het heel goed en maakten gebruik van de gaten die we openden. We wilden het niet zo gemakkelijk maken voor maar over het algemeen hebben we vandaag het nulpunt bereikt. ”

Christian Strohdiek (Würzburger Kickers) : “We hebben veel vertrouwen gekregen van de afgelopen weken en hadden grote plannen, maar vandaag speelden we verreweg onze slechtste wedstrijd. De manier waarop we ons vandaag presenteerden was noch tweede noch derde klasse. Er ontbrak alles waar voetbal om draait. Dat is teleurstellend en moeilijk onder woorden te brengen. ”

Fabian Giefer (Würzburger Kickers) : “We hebben ons vandaag als team veel meer voorgenomen, maar we kwamen ook een extreem sterk team tegen. Zo sterk als St. Pauli op dit moment is, zijn ze waarschijnlijk het beste team in de competitie bij de moment. We hebben niet de prestatie gebracht  die we vandaag wilden. Als je iets positiefs wilt zien in de wedstrijd van vandaag, is dat het feit dat we onze prestatie hier vandaag niet hebben gekregen. Als we vandaag iets hadden willen meenemen , we zouden tot het uiterste moeten gaan en moeten hopen dat St. Pauli niet de beste dag heeft, helaas was dat niet het geval, ze trokken relatief snel onze tanden en lieten ons niet in het spel komen.

Bron: www.fcstpauli.com