Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP met hoogste thuisscore in 4 jaar, 4-0 tegen Würzburg!


FC St. Pauli versloeg de Würzburger Kickers – op zaterdag 17 april 2021 13:00 – met 4-0 (3-0) en boekte daarmee de vierde overwinning op rij.
Omar Marmoush pakte de vroege voorsprong voor de Kiezkicker (4′), die domineerde vanaf de aftrap, Rico Benatelli (18e) en Leart Paqarada (22e) verhoogden binnen vier minuten naar 3-0. Kort na rust scoorde Daniel-Kofi Kyereh het vierde doelpunt (50′). Toen kende de Kiezkicker nog een aantal hits toe, uiteindelijk vierden ze de hoogste thuisoverwinning in meer dan vier jaar.

Na de overtuigende 3-1-zege in Aue voerde hoofdcoach Timo Schultz twee wijzigingen door in de basisopstelling voor de thuiswedstrijd tegen de Würzburger Kickers. James Lawrence ging terug in de centrale verdediging voor Adam Dźwigała, Maximilian Dittgen verving Guido Burgstaller die om persoonlijke redenen ontbrak. Hoofdcoach Ralf Santelli voerde vijf wisselingen door bij de gasten na het 1-1-gelijkspel tegen 1. FC Nürnberg, inclusief Fabian Giefer die tussen de palen stond voor de geblesseerde vaste doelman Hendrik Bonmann.

In zeer goede externe omstandigheden (veel zon bij 13 ° C) begonnen beide teams aan de wedstrijd, de betere start en de eerste kansen waren voor onze Kiezkicker. Finn Ole Becker drong eerst door naar Omar Marmoush in het strafschopgebied, maar Tobias Kraulich wist zijn schot resoluut te blokkeren (2′). Nadat Becker de bal op middenveld had gewonnen, pakte Marmoush de bal op en marcheerde met grote snelheid richting de Würzburger doel. Kraulich deed zijn schot vanaf 18 meter zo ongelukkig afwijken dat het leer met een booglamp over Fabien Giefer in het doel verdween – meteen de vroege 1-0 (4′)! Met de voorsprong in de rug speelden de Boys in Brown vervolgens een doorslaggevende rol, de gasten konden maar zelden loskomen en verschenen steeds minder op de helft van onze Kiezkickers naarmate het spel vorderde.

FCSP bleef de toon zetten en scoorde de tweede treffer na een hoekschop. De lange bal eindigde aan de achterkant en bereikte Zalazar, hij schoot meteen vanaf 16 meter. Zijn afgeweken schot kwam terecht bij Philipp Ziereis, die vanaf elf meter faalde op de goed reagerende Giefer. Rico Benatelli was sneller dan alle Würzburgers bij de bal en gleed vanaf drie meter de bal in het lege doel – 2-0 (18′). Daarbij zou het niet blijven! Becker speelde Leart Paqarada van rechts in het midden vrij. De linksback nam het leer recht en schoot vanuit een centrale positie vanop 25 meter met veel kracht en precisie. De bal verdween in de linkerhoek, Giefer rekte zich tevergeefs uit – 3-0 (22e minuut).

Hierdoor bleef de Schultz-Elf spelbepalend, maar had verder geen kansen. Maar dan de eerste kans voor de kickers: Nadat de bruin-witten de bal niet weg kregen, kwam David Kopacz van 15 meter tot een schot, maar hij zette de bal veel te hoog (36′). Tot het rustsignaal gebeurde er meer niet veel en dus gingen onze Boys in Brown de kleedkamers binnen met de welverdiende 3-0-voorsprong.

Hoewel Timo Schultz begrijpelijkerwijs geen wijzigingen aanbracht, voerde Ralf Santelli drie wijzigingen door voor de tweede helft. Mitja Lotrić, Dominc Baumann en Rajiv van la Parra kwamen voor Martin Hašek, Marvin Pieringer en David Kopacz. Maar het veranderde niets aan het spel beeld. Onze Kiezkicker had nog meer van het spel, controleerde het spel en juichte opnieuw. Paqarada liep van links het strafschopgebied in en zag Kyereh alleen staan. Hij pakte de bal met een vol risico in de volley en joeg het leer van twaalf meter in de netten. Giefer was er nog, maar kon het krachtige schot – 4-0 (50′) niet afweren!

Waarschijnlijk met het oog op de komende week met de twee wedstrijden in Düsseldorf en tegen Fürth maakte Schultz al vroeg een drievoudige wissel. Tore Reginiussen, Christian Viet en Lukas Daschner verving James Lawrence, Rodrigo Zalazar en Omar Marmoush (56e). Binnen een paar minuten miste de Kiezkicker meerdere keren de vijfde goal. Eerst bewoog Daschner een goede meter vanuit een half-linkse positie vanaf 14 meter (61′), daarna joeg Dittgen de bal net over vanop 13 meter (62′). Kyereh daarentegen sloeg even later de bal niet correct vanaf de rand van het strafschopgebied (63′), voordat Daschner opnieuw een kopbal net naast de linkerpaal (66′) plaatste.

Net als in de eerste helft stonden de Kiezkicker verdedigend extreem stabiel, lieten nog steeds niets toe en zorgde zo voor een zeer rustige werkdag voor keeper Dejan Stojanović. De werkdag van Becker en Kyereh eindigde iets later voortijdig, Schultz stuurde Jannes Wieckhoff voor Becker (72e) en Simon Makienok voor Kyereh (77e) op het gazon. In de laatste fase lieten de bruin-witten niets toe, maar een nieuwe treffer lukte ook niet.

Met een absoluut overtuigende prestatie won FCSP uiteindelijk terecht met 4-0 en vierden ze de hoogste thuiszege sinds de 5-0 overwinning tegen Karlsruher SC op 27 februari 2017.

FC St. Pauli

Stojanović – Zander, Ziereis, Lawrence (56. Reginiussen), Paqarada – Becker (72. Wieckhoff), Benatelli, Zalazar (56. Viet), Kyereh (77. Makienok) – Marmoush (56. Daschner), Dittgen

Cheftrainer: Timo Schultz

Würzburger Kickers

Giefer – Ronstadt (82. Feick), Strohdiek, Kraulich, Feltscher – Hägele, Dietz, Hašek (46. Lotrić) – Munsy (62. Nikolov), Kopacz (46. van la Parra) – Pieringer (46. Baumann)

Cheftrainer: Ralf Santelli

Doelpunten: 1:0 Marmoush (4.), 2:0 Benatelli (18.), 3:0 Paqarada (22.), 4:0 Kyereh (50.)

Gele Kaarten: Dittgen / geen

Scheidsrechter: Christian Dingert (Gries)