Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Würzburg


Met de twee overtuigende overwinningen tegen Braunschweig (2: 0) en in Aue (3: 1) begonnen onze Kiezkickers aan de seizoensfinale. Op zaterdag 17 april, 13u00 uur – willen ze hun reeks tegen de Würzburger Kickers voortzetten. Wat kunnen onze jongens verwachten in Brown? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstanders onder de loep genomen.

Verdediging

In het huidige seizoen kreeg het team uit Würzburg de meeste doelpunten in de competitie tegen, 55 keer ging de bal tegen de netten van de Kickers, dat is bijna twee keer per wedstrijd. Terwijl de Neder-Franken in het eerste kwartier slechts twee doelpunten tegen kregen, juichten hun tegenstanders heel vaak in het kwartier na de rust (10 doelpunten tegen) en in het laatste kwartier (18). Geen enkel ander team kreeg meer doelpunten tegen in beide fasen van het spel. Würzburg ving niet alleen de meeste doelpunten uit hoekschoppen (6), maar ook de meeste doelpunten uit kopballen (13) en na een tegenaanval (10).

De moraal

Het Würzburg-seizoen verliep vanaf het begin niet zoals gepland, pas na de 2: 2 tegen SpVgg Greuther Fürth – op speeldag 3 – stonden ze even op de 16e plaats, maar verder hadden ze bijna altijd de Rode Lantaarn. Ondanks de moeilijke sportsituatie staken de Kickers hun kop niet in het zand, want in vier van hun vijf overwinningen van het seizoen toonde het team uit Würzburg een sterk moreel en draaide ze een achterstand om in een overwinning. Alleen VfL Bochum en SV Darmstadt 98 wisten na een achterstand in de competitie vier wedstrijden te winnen. Vorige week won Würzburg met 2-1 na een 1-0 achterstand in de inhaalwedstrijd op Hannover 96 en tegen 1. FC Nürnberg haalde ze na 0: 1 nog steeds een 1: 1.

De doelpuntenmaker

Würzburg heeft het op een na hoogste aantal verschillende doelpuntenmakers in de competitie, met 14 spelers die al op de lijst van doelpuntenmakers staan. Het was alleen meer bij 1. FC Nürnberg (16). De beste doelpuntenmaker van Kickers is Ridge Munsy met zeven doelpunten dit seizoen. De aanvaller – die in oktober 2020 overstapte van de Zwitserse tweedeklasser FC Thun naar de Kickers – moet in de gaten worden gehouden door onze Kiezkickers. Voor zijn zeven goals had hij slechts 24 schoten op doel nodig, wat neerkomt op een sterk aantal treffers van 29,2 procent. Dit maakt Munsy – die 16 wedstrijden (3 goals, 2 assists) speelde voor Aue in de tweede helft van het seizoen 2017/18 – een van de meest effectieve aanvallers in de competitie. Qua effectiviteit staat de Zwitser achter ‘Rothose’ Simon Terodde (63 schoten op doel, 20 goals, 31 %)  en Bochums Simon Zoller (51 schoten op doel, 14 goals, 27,5 %) op de derde plaats.

De elfmeters

In het huidige seizoen wezen de scheidsrechters vier keer in het voordeel van Würzburg naar de penaltystip en telkens nam een andere speler de verantwoordelijkheid. Terwijl spits Marvin Pieringer (in een 1-1 gelijkspel tegen onze Kiezkicker begin januari), middenvelder Mitja Lotrić (in een 1-4 in Heidenheim begin november) en aanvaller Dominic Baumann (in een 2-2 tegen Fürth begin oktober) ) zetten hun strafschoppen om, linksbuiten verzuimde Robert Hermann eind september om 0-1 in Düsseldorf langs Florian Kastenmeier te schieten.

De kinderdroom 

Kort voor het einde van de transferdeadline verhuisde Rajiv van la Parra begin februari van UD Logroñés naar Kickers. De linksbuiten speelde niet alleen in Spanje, maar ook in Kroatië (Rode Ster Belgrado), Frankrijk (SM Caen) en in Engeland, op het eiland voor onder meer Huddersfield Town. Onder de toenmalige coach David Wagner vierde van la Parra eind mei 2017 promotie naar de Premier League. De Nederlander vervulde daarmee een kinderdroom. De linksbuiten speelde 38 keer in de hoogste divisie van Engeland in twee jaar tijd en scoorde drie doelpunten. Hij omschreef de wedstrijd bij Liverpool als een heel bijzondere wedstrijd, ook al werd die eind oktober 2017 met 3-0 verloren en moest hij na 34 minuten vervangen worden. Op Anfield Road speelde hij tegen zijn halfbroer Georginio Wijnaldum.

Bron: www.fcstpauli.com