Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Blijf hebberig tegen de verdedigende Würzburgers


De spurt aan het einde van het seizoen in de 2e Bundesliga is in volle gang, hoewel niet alle wedstrijden kunnen plaatsvinden zoals gepland vanwege enkele coronagevallen. Onze Kiezkickers hebben hier geen last van, zij ontvangen de Würzburger Kickers – op zaterdag 17 april, 13.00 uur – zoals gepland. Tegen de laatste van de rangschikking willen de Boys in Brown hun vierde overwinning op rij behalen
.

1-2 in Osnabrück, 2-0 tegen Braunschweig en 1-3 in Aue – onze Kiezkickers zijn onlangs zeer succesvol geweest. Rechtsback Luca Zander, die een beetje de verrassende dubbelscorer was bij de overwinning in Aue, benadrukte deze week dat onze Boys in Brown niet op hun lauweren rusten na hun recente successen, maar door willen gaan. “Niemand van ons denkt erover om een ​​stap minder te doen”, benadrukte hij. En dus willen de bruin-witten het seizoen zo succesvol mogelijk afsluiten en zoveel mogelijk punten behalen in de resterende zes wedstrijden.

Punten halen was iets anders in de eerste seizoenshelft. Na een fatsoenlijke start van het seizoen gingen de verdere rit van de Kiezkickers niet zoals verhoopt, 13 wedstrijden op rij moesten ze wachten op een overwinning, voordat ze eindelijk weer drie punten konden vieren in de laatste minuut overwinning in Hannover (2-3). De overwinning bij 96 was zeker een sleutelwedstrijd van dit seizoen, maar dat gold ook voor de inhaalwedstrijd bij de Würzburger Kickers tien dagen eerder. Bij de Kickers – kort na de jaarwisseling – bleven de bruin-witten welliswaar voor de twaalfde keer op rij zonder overwinning, maar door de omstandigheden voelde het als een overwinning. FC St. Pauli stond vroeg op een achterstand en werd – kort voor rust – na geel-rood voor Marvin Knoll zelf herleid tot 10 man – wat moet er nu komen?!?

Na de rustpauze – waarin hoofdcoach Timo Schultz zijn ploeg zo had opgepept – waren onze Boys in Brown de betere ploeg waren en uiteindelijk een welverdiend punt konden pakken. “Een paar dingen gingen tegen ons, maar we hebben met succes teruggevochten. Sindsdien zijn we op de goede weg”, zei coach Timo Schultz, terugkijkend op de wedstrijd bij de Kickers. Sinds de heenwedstrijd had het nauwelijks beter kunnen gaan voor zijn team, gezien 32 punten in 14 wedstrijden.

Terwijl onze jongens plaats na plaats inhaalden en zich niet alleen een weg uit de degradatieslag vochten, maar ook naar boven speelden, zit het Würzburg-team nog steeds in de problemen. Ondanks een al betere tweede seizoenshelft (11 punten in 11 wedstrijden) dan de hele eerste seizoenshelft (9 punten in 17 wedstrijden), hebben ze nog steeds de Rode Lantaarn in handen, maar hebben ze zichzelf niet opgegeven. Dat blijkt ook uit de laatste resultaten (2-1 uitoverwinning in Hannover, 1- 1 tegen Neurenberg – beide keren na 0-1 achterstand) onder de nieuwe coach Ralf Santelli. Op Millerntor willen de Neder-Franken weer alles geven om drie zeer belangrijke punten te pakken en het gat van zes punten naar degradatieplaats 16 te verkleinen.

Vooral de overwinning van de Kickers in Hannover zal onze jongens in Brown voldoende waarschuwen om de laatste niet te onderschatten. Voorafgaand aan de wedstrijd waarschuwde coach Timo Schultz voor Würzburgers die moeilijk te spelen zijn, compact staan en gevaarlijk waren in de omschakeling. Net als de vorige keer wil FCSP zijn stempel op het spel drukken. “Wees actief met de bal, creëer altijd iets en creëer kansen voor onszelf”, zei coach Schultz over zijn eigen wedstrijdplan voor de wedstrijd.

Als een actief en spelbepalend team is zijn team onlangs zeer succesvol geweest en actieve Kiezkickers willen tegen Würzburg weer drie punten pakken. Om dit te doen, is het belangrijk om niet een stap minder te doen, maar eerder een stap meer.

Bron: www.fcstpauli.com