Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:”Het is een geweldige situatie voor mij, als trainer ervaar je dit zelden”


Onze Kiezkickers willen zaterdag – 17 april, 13.00 uur – hun reeks voortzetten in de thuiswedstrijd tegen de Würzburger Kickers en hun vierde overwinning op rij pakken. Hoofdcoach Timo Schultz verwacht moeilijk te bespelen Würzburgers, zo legde hij donderdagochtend 15 april uit aan pers. Onze coach gaf  commentaar op …

de personele Situation “Je zit aan het einde van het seizoen – waar je meestal geen kracht meer hebt-  maar bij ons heb je het gevoel dat we van week tot week fitter worden. Als ik aan de jongens zou vragen:”wie wilt spelen?” dan zou iedereen waarschijnlijk zijn hand opsteken. Buiten wellicht Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi die niet fit genoeg zijn voor de 90 minuten. Ik heb liever een paar spelers te veel dan dat er enkel elf staan. In mijn bureau is er een tactiekbord met alle namen erop en alleen Avevor staat linksboven bij de geblesseerden. Het is een geweldige situatie voor mij, die je als coach maar zelden ervaart. Maar dat bevestigt ook het goede werk dat de jongens het hele seizoen hebben verzet. Ze zijn erg ijverig in de fitnessruimte en bereiden zich erg goed voor, tijdens en na de training. Het is geen toeval dat de situatie is zoals ze is. Maar ik neem aan dat de ene of de andere speler weldra weer zal ontbreken. Het kan ook zijn via een schorsing van een gele kaart; Afeez en Rico hebben bv. vier gele kaarten. ”

… de twee rechtsbacks Sebastian Ohlsson en Luca Zander : “Voor ons als coachingsteam is het absoluut een goede situatie dat we verschillende spelers op één positie hebben. Dat zorgt ervoor dat de prestaties alleen maar toenemen, dat is precies wat je wilt als coach. Prestaties uit het verleden in het spel zullen doorslaggevend zijn, maar ook de trainingsprestaties en wat de tegenstander te bieden heeft. Daarnaast staan ​​we voor een Engelse week, beide zullen hun speeltijd krijgen. We zullen nadenken over wie tegen wie zal spelen. Beide jongens hebben de afgelopen weken zich laten zien. Sebastian is het hele seizoen één van de meest consistente spelers geweest. Hij is top in tackles in deze competitie en – naar mijn mening – één van de beste rechtse backs van de competities. Luca heeft hem de afgelopen weken heel goed vervangen. Met zijn twee goals tegen Aue heeft hij een uitroepteken neergezet – als hij permanent in training en fit is, dan is hij een absolute topspeler. ”

… de situatie voor Daniel Buballa : “Het is geen gemakkelijke situatie voor hem. Ik moet benadrukken dat hij vol gas geeft in de training en hij er altijd is. Hij is absoluut positief over de situatie, hij pusht de jongens en zichzelf en zet in extra diensten. Dat is precies hoe je het wilt. Dat laat ook zien waarom hij vorig jaar aanvoerder was en nu in de teamraad zit. Hij neemt de situatie op een volledig professionele manier. Leart Paqarada doet het momenteel erg goed aan zijn kant. Ik weet dat ik met Buba een topback-up heb die het recht heeft vanaf het begin te spelen. We weten wat we aan hem hebben. Als coach kun je alleen blij zijn dat hij jongens heeft in het team zoals hij omdat ze top professioneel zijn. Daarom geef ik hem alle eer, vooral in zijn nu moeilijke situatie. ”

… het geheim van het feit tot nu toe geen Corona-zaak in het team te hebben : “We hebben altijd onze maskers op en testen regelmatig. We besteden echt aandacht aan alles waar we actief invloed op kunnen uitoefenen. Dit omvat ook permanent open deuren voor verluchting of teamvergaderingen in groepen met maskers. Vooral onze dokter dr. Volker Carrero en onze teammanager Jonas Wömmel doen het heel goed, ze slaan ​​constant op dezelfde nagel. Dat raakt de jongens en blijft in hun hoofd zitten. Een zeer gedisciplineerd team is een belangrijke factor omdat ze zich ook buiten het trainingsgebied aan de regels moeten houden. ”

… een mogelijk verbod voor zijn spelers om de rest van het seizoen te berekenen calculator : “Ik heb nog niemand aan de Kicker-rangschikking rekener zien zitten. Het heeft ook geen zin om alle wedstrijden te doorlopen. Voor ons is alleen Würzburg belangrijk, de volgende drie punten zouden heel mooi zijn en zou ons weer naar voren brengen. Dat is ons doel. De jongens hebben het heel goed geïnternaliseerd dat ze zich niet laten beïnvloeden door scenario’s die ze zelf niet kunnen beïnvloeden. Als we doen wat maakt ons sterk maakt, als we goed trainen en ons goed voorbereiden op de wedstrijden, als we de wedstrijden ingaan met een portie plezier maar ook agressiviteit, dan zal de rest voor zichzelf zorgen. We hebben nog een paar geweldige wedstrijden voor de boeg en we willen er toch een schop tegen geven. ”

… het potentieel van het team om voor de eerste drie plaatsen te kunnen spelen : “Er zijn 34 speeldagen in een seizoen en we waren gewoon niet goed genoeg in de eerste 13 of 14 speeldagen. Nu hebben we een reeks en dat zijn we laten zien wat we ermee kunnen doen. We zijn een van de beste teams in de competitie. Ik vind het erg moeilijk om te zeggen dat er nog iets over was als we in de eerste helft van het seizoen nog twee of drie overwinningen hadden gewonnen.Dan zouden we in de winter niet dezelfde conclusies hebben getrokken. Ik ben zeer tevreden met de ontwikkeling van het team, dat is altijd de belangrijkste focus geweest. Dat ons proces als team en groep zowel op als naast het veld vordert. Ik zie niet het proces als voltooid. Het kan goed zijn binnen een proces dat er een slechte fase zijn, dat is normaal. Het is dan aan ons als handelende personen om toch door te gaan. Dat zijn we heel goed gelukt, vooral in december, toen het niet goed ging. Nu worden we ook niet gek, alleen omdat we een paar games op rij hebben gewonnen. We weten dat er weer andere fasen zullen komen en dat er nog veel te doen zal zijn. Het is niet zo duidelijk en consistent dat we kunnen zeggen dat we een absoluut topteam zijn. ”

… Tegenstander Würzburg : “Na de winter maakten ze een veel stabielere indruk. De ontwikkeling onder de vorige coach Bernhard Trares is de goede kant op gegaan. Ze scoorden in de tweede seizoenshelft meer punten dan in de tweede helft van het seizoen. Won door de nieuwe coach en verdiende een gelijkspel tegen Nürnberg. Ze staan op het punt de aansluiting te maken. Het gat is niet te groot. Als je twee of drie wedstrijden op rij kunt winnen, dan is het er weer aan of voorbij. Dat zag je bij ons. Ik heb de laatste twee Kickers-wedstrijden bekeken, er waren zeer goede veranderingen onder de nieuwe coach en die waren erg gevaarlijk bij standaarden. We moeten zo goed mogelijk verdedigen , zoals we het hele seizoen hebben gedaan, benader je het spel vanuit een compacte verdedigende positie en probeer om te schakelen. Ze veroorzaakten serieuze problemen bij hun laatste tegenstanders. ”

… Je eigen spel : “Ter voorbereiding ligt de focus altijd op ons en wat we willen doen. We zijn nu zo ver dat we oplossingen hebben, ongeacht of de tegenstander opent met twee of drie man of met een of twee aanvallers. We herkennen problemen en het oplossen van dergelijke situaties moet meestal zelf op het veld worden gedaan. We willen ons spel vooruit helpen en we willen actief zijn met de bal, kansen creëren. We hebben in de afgelopen paar wedstrijden keer op keer bewezen dat wij, als actief en spelbepalend team, kunnen ook een tegenstander uitspelen. Als we dat even goed kunnen doen, zie ik voor ons de kans groot zijn dat we een goed wedstrijd gaan maken. Dat is altijd ons eerste doel. Het is leuk om te zien en dat we idealiter ook winnen. ”

… de andere situatie voor de eerste en tweede wedstrijden: “Voor de heenwedstrijd zaten we in een totaal andere situatie. Ondertussen zijn we goed uit de situatie gekomen. Een belangrijk punt was in de heenwedstrijd, waar het een en ander tegen ons ging, we hebben ons toen zelf naar succes gevochten. Sindsdien zijn we op de goede weg. Dienovereenkomstig associëren we Würzburg zeker met positieve gedachten. ”

Bron: www.fcstpauli.com