Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Aue

Lang kon FCSP geen overwinning behalen in het Ertsgebergte en deze overwinning was meer dan verdient. Het is dan ook niet verrassend dat hoofdcoach Timo Schultz en onze Kiezkickers na het laatste fluitsignaal in een zeer goed humeur waren.

Cheftrainer Timo Schultz: “Het was een erg goede prestatie van mijn team vandaag. Het was erg leuk om te zien. Aue was sterk in tackelen, speelde compact en probeerde ons weg te houden van het doel. We waren in staat om in het spel te komen door van moment te wisselen. De eerste helft stonden we in de verdedigingslinie erg goed en creëerden we een paar kansen voor ons. We namen al heel vroeg de leiding, wat ook in onze kaarten speelde. Ik ben bijzonder blij dat we vandaag twee standaard doelpunten hebben gescoord. We trainen bijzonder veel op standaard en tot nu toe kwam er niets uit. Het inlopen bij de tweede paal was geweldig vandaag, er is ook een beetje geluk voor nodig. Felicitaties aan Luca met zijn eerste twee goals. Zelfs na dat we het doelpunt had toegestaan, had ik vertrouwen in mijn team dat ze de situatie zouden oplossen maar ik hoopte ook dat we met het vierde doelpunt de zaak zouden beklinken, de kansen waren er. Met de 3-1 kunnen we het natuurlijk ook heel goed doen leven. We zijn blij met de overwinning. We wonnen in Aue, dat gebeurt niet zo vaak. ”

Luca Zander: “Je kon aan de reactie van mijn teamgenoten zien dat ik niet zo vaak scoor. Ik moest het een of ander gezegde in de kleedkamer verdragen. Dus ik ben des te blijer dat het vandaag is gelukt en dat we de wedstrijd hier in Aue hebben gewonnen. Het eerste doelpunt was een beetje geluk, de bal werd verlengd. Het tweede doelpunt, de bal glipte erdoorheen. We willen voor doel de bal altijd verlengen omdat we weten dat er veel goals gescoord kunnen worden in dergelijke situaties. Ik heb vandaag het geluk gehad dat ik het twee keer goed heb gedaan. Over het algemeen kun je zien dat de processen bij ons goed werken. Iedereen weet wat de ander doet en wat je zelf moet doen. Op dit moment kunnen we het gewoon heel goed met elkaar vinden. Ik merkte in elke wedstrijd dat iedereen honger heeft om meer punten te scoren en als team te blijven verbeteren. We doen er goed aan om van wedstrijd tot wedstrijd te blijven bekijken. Dat heeft ons sterk gemaakt in de laatste paar wedstrijden. Daarmee willen we verder doen. ”

Dejan Stojanović: “We waren klaarwakker en speelden ons wedstrijdspelplan. We namen al heel vroeg de leiding, lieten het niet veel toe en speelden de wedstrijd uit in de tweede helft. Ik ben erg trots op het team. We zijn blij met de overwinning en richten zich nu op Wurzburg. ”

Dirk Schuster (Cheftrainer Erzgebirge Aue): “Felicitaties aan FC St. Pauli met de overwinning, dat was volkomen verdiend. Je moet accepteren dat hier een team kwam met veel zelfvertrouwen en dat je kunt zien dat ze van voetbal houden. Aan de voorkant zijn ze top bezet en hebben ze alles bij zich: snelheid, kracht, doelgevaar en technisch en tactisch vermogen. We dachten natuurlijk dat het totaal anders zou zijn en punten behalen voor Martin Männel’s zijn 300e tweedeklasserwedstrijd en bereikten, indien mogelijk, het magische aantal van 40 punten te behalen. We hebben de eerste wedstrijdbal helemaal verpest. Het toegeven van een vroeg doelpunt speelde niet bepaald in onze kaarten. In de eerste helft hadden we nog kansen om dat gelijk te maken, maar voor het doel konden we niet de juiste oplossing vinden. Kort na de rust liet St. Pauli ons zien hoe we met dergelijke situaties om moesten gaan. De 0-2 valt dan uit een identieke situatie als in de 0-1. Maar we gaven ons niet over en hebben ons Waterloo niet meegemaakt, we scoorden de eredoelpunt. We verdienden vandaag niet meer, St. Pauli was beter, dat moeten we accepteren.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters