Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met geloof in eigen kunnen: Eindelijk weer punten in Aue


De internationale pauze eind maart stoorde onze Kiezkicker niet, met de soevereine 2-0 thuiszege tegen Eintracht Braunschweig begonnen ze met succes in april aan de eindspurt van het seizoen. Op zaterdag  – 10 april, 13.00 uur – willen de jongens in Brown weer een goede prestatie neerzetten op het veld van FC Erzgebirge Aue en voor het eerst sinds december 2013 punten behalen in het Ertsgebergte.

De 2-0 thuiszege tegen Braunschweig was opnieuw een stap in de goede richting, met 38 punten bereikten onze Kiezkickers voor het eerst sinds oktober het linkerrijtje van het klassement aan het begin van de week. Wie had dat begin januari gedacht?!? Waarschijnlijk heel weinig mensen. Hoe gaat het nu verder? Dat valt nog maar te bezien.

Onze Kiezkickers willen natuurlijk hun sterke tweede helft voortzetten en zal alles geven in de resterende zeven wedstrijden. Van wedstrijd tot wedstrijd denken is al weken het motto van onze jongens en daar hebben ze het heel goed mee gedaan. Dus voorlopig zit de wedstrijd in Aue in het hoofd.

Deze week staan er twee wedstrijden voor onze Kiezkicker op het programma. Onze FCSP heeft de laatste maandagavondwedstrijd al met succes afgerond en op zaterdag 10 april willen ze ook meedoen in het Ertsgebergte. Maar onze jongens zullen hard moeten werken, want de Saksen zijn thuis een ongemakkelijke en vooral sterke tegenstander. De Viooltjes pakten 25 van hun 37 punten thuis, alleen SSV Jahn Regensburg en Fortuna Düsseldorf wisten dit seizoen de drie punten uit het Ertsgebergte mee te nemen.

Tegen de viooltjes mogen onze Boys in Brown zeker niet minder investeren dan voorheen, zodat ze weer eindelijk iets kunnen rapen in het Ertsgebergte telt. Onze jongens weten natuurlijk dat ze zullen strijden met viooltjes die thuis sterk zijn, maar ze reizen ook naar Aue wetende dat ze de laatste tijd heel goed hebben gespeeld buitenhuis. De laatste nederlaag in het buitenland kwam kort na de jaarwisseling bij SpVgg Greuther Fürth (1-2). Sindsdien volgden vier overwinningen en twee gelijke spelen, alleen VfL Bochum (vijf overwinningen, één gelijkspel, één nederlaag) en Karlsruher SC (vijf overwinningen, één gelijkspel) scoorden in 2021 nog meer punten buitenhuis.

“We gaan naar Aue met de claim dat we de drie punten mee willen nemen naar Hamburg”, zei coach Timo Schultz voor de wedstrijd. ‘We zijn in een goede bui’, voegde hij eraan toe. Met het geloof in je eigen kracht is het belangrijk om de wedstrijd in te gaan en alles uit te schakelen in de 90 minuten om uiteindelijk na meer dan zeven jaar met minstens één punt terug te keren uit het Ertsgebergte.

Bron: www.fcstpauli.com