Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Weetjes over de volgende tegenstander Erzgebirge Aue


De wilde rit in de Tweede Bundesliga gaat verder voor onze Kiezkicker – op zaterdag 10 april, 13.00 uur – in het Ertsgebergte,. Tegen Aue willen ze hun reeks voortzetten en de 40-puntsmarkering kraken met nog eens drie punten. Maar wat kunnen onze Boys in Brown verwachten in Aue? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

De Defensie

Met 37 tegendoelpunten staat de verdediging van de FCE in de hele competitie in de veilige middenmoot, maar het hadden meer goals kunnen zijn. De Saksen stonden in het lopende seizoen de meest schoten op doel (387) en de meeste grote kansen (49) toe. Omdat er met Martin Männel bij de Viooltjes een goede keeper tussen de palen zit – die zich in de competitie het meest onderscheidde met 106 reddingen en al vier strafschoppen stopte – kreeg de FCE geen goals meer tegen.

De tuintrainer

Dirk Schuster is sinds augustus 2019 hoofdtrainer bij FC Erzgebirge Aue en net als bij SV Darmstadt 98 scoorde Schuster vooral thuis veel punten. Als tweede divisiecoach van de viooltjes en lelies behaalde Schuster tot dusver gemiddeld 1,94 punten in 64 thuiswedstrijden (36 overwinningen, 16 gelijke spelen, 12 nederlagen). Buitenhuis scoorden de teams van Schuster beduidend slechter, met een gemiddelde van slechts 0,91 punten in 66 uitwedstrijden (12 overwinningen, 23 gelijkspelen, 30 nederlagen). In het huidige seizoen scoorde Aue 25 punten in 13 thuiswedstrijden, maar slechts twaalf in de 14 uitwedstrijden.

De omschakeling

In het Ertsgebergte moeten onze Kiezkickers zich aanpassen aan een tegenstander die goed kan omschakelen. De Saksen maakten al acht goals na een counter, spits Florian Krüger alleen scoorde vier keer na een snelle tegenaanval. In de competitie schakelde alleen SpVgg Greuther Fürth (negen tegendoelpunten) nog succesvoller om.

Het spitsenduo

Wat zou Aue dit jaar zijn zonder Pascal Testroet en Florian Krüger ?! Het spitsen duo scoorde dit seizoen 22 van de in totaal 36 doelpunten en daarmee 61,1 procent van alle FCE-doelpunten. Geen enkel ander duo scoorde percentage gewijs zo veel doelpunten voor hun club. Voor het eerst in de geschiedenis van de Tweede Bundesliga van de Saksen behalen twee spelers tijdens één seizoen de dubbele cijfers. Testroet en Krüger hebben al gescoord tegen onze FCSP, Testroet heeft al drie goals in zeven optredens gevierd, Krüger twee goals in drie wedstrijden.

De hardlopers

In het huidige seizoen is John Patrick Strauss een van de duurlopers bij de Saksen, alleen keeper Martin Männel (2.430 minuten), aanvaller Florian Krüger (2.255) en ex-Kiez-voetballer Sören Gonther (2.219) hebben meer tijd op hun teller dan de rechter verdediger (2.157). Strauss, die in de zomer van 2017 van Leipzig naar Aue verhuisde en zowel de Duitse als de Filippijnse nationaliteit heeft, is de hardst werkende loper bij FCE. Met zijn 684 sprints staat hij negende in de competitie, met zijn 1.270 snelheidsruns is hij 13e en in de intensieve runs (1.954) staat Strauss zevende.

Bron: www.fcstpauli.com