Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Schultz:” We hebben bewezen slechte series te kraken”


Met de uitwedstrijd bij FC Erzgebirge Aue gaan onze Kiezkickers – op zaterdag 10 april 2021 – verder in competitie in de Tweede Bundesliga. Zoals gebruikelijk nam hoofdcoach Timo Schultz donderdagochtend (8 april) veel tijd om de vele vragen van persmediavertegenwoordigers te beantwoorden. Voor de wedstrijd in het Ertsgebergte sprak Schultz over …

… de persoonlijke situatie “Met Tore Reginiussen heb ik gegronde hoop dat hij vandaag weer kan trainen. Maar ik denk niet dat het zal werken met James Lawrence. Hij is nog thuis en heeft nog niet kunnen trainen. Het heeft dus weinig zin om hem mee te nemen naar Aue. Het is vervelend als twee jongens op één positie falen, omdat de jongens beter kunnen coördineren zodat het meer verdeeld is. Ryo Miyaichi is nog geen kandidaat voor de selectie, ook Eric Smith – die vandaag pas voor de derde keer terug is- met het team, niet. Het ziet er goed uit voor Miyaichi, maar je moet afwachten wanneer hij tien dagen achter elkaar in teamtraining zit. Ik ben blij dat ik veel alternatieven heb, ook al falen twee of drie jongens die onlangs gespeeld hebben. Adam Dźwigała is een goed voorbeeld van hoe je kunt vertrouwen op de jongens die de laatste tijd niet veel hebben gespeeld. ”

… mogelijke veranderingen in de startende XI : “”Soms kijk je naar je tegenstander, naar de frisheid van je eigen spelers en ook naar hoe ze uit de laatste wedstrijd zijn gekomen. Ik krijg vandaag een overzicht. Maar we beginnen niet met zes of zeven wijzigingen. Af en toe kan je een of twee spelers binnenbrengen met een andere frisheid en een andere manier om de stelling te interpreteren om de tegenstander te verrassen en de jongens te belonen die heel goed trainen en gas geven als ze invallen. De finale matchplan gaan we nog uitwerken met de jongens . ”

… het feilloze trio Daniel-Kofi Kyereh, Omar Marmoush en Guido Burgstaller: Het scoren van 20 van onze laatste 26 doelpunten is een teken. Er zijn ook verschillende assists omdat ze de ballen ook aan elkaar presenteerden. Ze zijn daarboven alle drie in een heel goede stemming en ze hebben hun steentje bijgedragen aan ons klim in de rangschikking. Maar ik zou het niet erg vinden, en dat is de volgende stap die we moeten nemen om na een hoekschop een kopbal van een centrale verdediger te zien. Uiteindelijk is het ook een kwaliteit van een team als het niet zo goed gaat met de drie vooraan om andere oplossingen te vinden. We hebben nog genoeg potentieel om gevaarlijk te zijn voor doelpunten uit andere posities. Ik heb geen enkele speler verboden een doelpunt te maken. Vooral na het winnen van de bal, zou ik willen dat verdedigende spelers meer aanzetten en oprukken naar doel. Veel van onze spelers hebben daar nog potentieel voor. Soms valt de bal voor je voeten als je in het strafschopgebied zit. We moeten nog meer hebzuchtig worden naar goals zonder risico’s te nemen, want we willen ons eigen doel net zo goed blijven verdedigen als de vorige keren. ”

… Tegenstander Aue : “Ze zitten al jaren consequent in de Tweede Bundesliga en hebben veel ervaren spelers in hun gelederen. Met Pascal Testroet en Florian Krüger, een uitstekend spitsenduo dat een van de beste in de competitie is.Ter voorbereiding spelen Testroet en Krüger een grotere rol met het oog op doelpreventie. Met Martin Männel hebben ze een uitstekende doelman achterin en met Sören Gonther, die zijn teamgenoten keer op keer opjut. Ze hebben een hecht team, ze zijn extreem compact en hebben een goede grip op de bal. ”

… de slechte balans in het Ertsgebergte : “Bijna alle teams hebben het daar moeilijk. De laatste vijf wedstrijden in Aue gingen allemaal verloren. Alles spreekt voor Aue, we kunnen gewetensvol de rol van favorieten van ons wegduwen. Er zijn gewoon stadions en tegenstanders met wie je altijd negatieve dingen associeert, want je verliest constant of ziet er slecht uit. Dat was zeker het geval bij ons in Aue de afgelopen jaren. We hebben dit jaar bewezen dat we dergelijke series kunnen beëindigen. We rijden met de claim naar Aue dat we de drie punten Hamburg gaan. Ik heb persoonlijk goede herinneringen aan Aue. Ik denk aan het droomdoelpunt van Fin Bartels toen we uiteindelijk ook wonnen. Het wordt een goede rit voor ons, we zijn in een goed humeur. Als de serie kan breken, dan dit jaar. ”

… zijn doelpunt tegen Aue in mei 2008 : “Ik kan me mijn paar goals herinneren, inclusief die. Het was geweldig schot vanaf 20 meter. Sommigen hebben gezegd dat het was afgebogen. Ik weet zeker dat het ook zo zou binnen zijn gegaan. We hebben de wedstrijd met 4-2 gewonnen en daarmee ons gered. Dat is nog een reden waarom ik niet zoveel negatieve ervaringen associeer met Aue. We hadden altijd leuke wedstrijden tegen hen. Er waren altijd geweldige gevechten – in ieder geval hier op Millerntor, maar ook in Aue . Ik ga er altijd graag heen, het nieuwe stadion – waar ik nog niet ben geweest – is prachtig. ”

… de ontwikkeling van het team: “In de zomer zijn we begonnen met een duidelijk plan om het team te ontwikkelen, om als team een ​​systeem aan te schaffen, ijverig te zijn op en naast het veld. We wilden eigenlijk een stap verder gaan in de herfst en een stabiel kader hebben in de winter. Om zo meer punten te halen in de heen serie. We wisten dat het vanaf het begin niet zo zou gaan. Bochum en Fürth hadden goed ingespeelde teams en coaches die de teams kenden. Dat is een enorm voordeel, dan heb je twee stappen voor. Het begon hobbelig, de prestaties in de eerste seizoenshelft waren vaak goed, maar we hebben de resultaten niet gehaald. In de winter hebben we twee of drie schroeven bijgedraaid. De uitdaging waarmee we werden geconfronteerd ons samen als team . We hadden ook een beetje geluk in het spel, maar we hebben er ook hard voor gewerkt. We mogen trots zijn op het feit dat we de dip in resultaten en prestaties achter ons hebben gelaten, we zijn doorgegaan, hebben hard gewerkt en elkaar vertrouwd. We hebben hier bij Kollau allemaal de plicht om elke dag alles te blijven investeren om te kunnen zeggen dat we alles hebben gegeven en dat we op de goede weg zijn. De weg is nog niet voorbij, we hebben nog genoeg potentie. ”

… de huidige coronagevallen in de tweede klasse en een mogelijk quarantainestrainingskamp: “Je moet de situatie accepteren zoals ze is. Hopelijk heeft elk team tegen het einde van het seizoen 34 wedstrijden  en twee keer tegen elkaar gespeeld. Als wordt besloten dat we naar een quarantainestrainingskamp moeten, dan stap ik in de bus en daar gaan we zo goed mogelijk gebruik van maken om als team dichterbij te komen en vooruit te komen. Als we niet naar een trainingskamp als dit hoeven te gaan, dan ga ik na de training naar huis, naar mijn familie. Ik doe wat mag. We zijn hier overdreven voorzichtig, houden altijd afstand en hebben altijd onze maskers op. We kunnen niet meer doen, en toch ben je niet 100 procent immuun voor het feit dat het je zal treffen. “

Bron: www.fcstpauli.com