Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reden om gelukkig te zijn St. Pauli is de enige tweedeklasser die nog geen Corona-zaak heeft gehad

Je zult moeten wachten tot alle spelers terug zijn van internationale reizen om de Corona-evenementen in de competitie te beoordelen , zei St. Pauli’s sportdirecteur Andreas Bornemann laatst. Dat is nu het geval – en in ieder geval zijn de Kiezkickers niet besmet geraakt. Dit betekent dat St. Pauli de enige tweedeklasser is die coronavrij blijft!

Coach Timo Schultz weet dat het veel moeite kost om dit te bewerkstelligen – ook op uitstapjes naar de nationale teams : “De jongens zijn natuurlijk extreem geïsoleerd in hun nationale teams. Daarnaast zorgt de UEFA ervoor dat coronatests permanent worden uitgevoerd. Als ze terugkomen, doen de spelers eerst een test bij ons, pas daarna mogen ze terugkeren naar het team. Daar zijn we echt heel voorzichtig mee. “

St. Pauli ook in de derde golf zonder coronagevallen

En het loont! St. Pauli is het enige huidige Tweede Bundesliga team dat nog geen enkele Corona-casus van het team (spelers, coaches, functioneel team) heeft hoeven melden. Alleen president Oke Göttlich was aan het begin van de pandemie ziek. Alle andere competitiestrijdkrachten registreerden minstens één geval. In de eerste divisie kunnen alleen VfB Stuttgart en Arminia Bielefeld claimen coronavrij te zijn zoals St. Pauli.

“We zijn goed gepositioneerd dankzij onze medische afdeling rond Volker Carreiro”, zegt Schultz en beschreef de procedure na de internationale pauze volgens het hygiëneconcept van de club: “We hebben een coronatest gedaan zonder elkaar te zien. Pas na de negatieve resultaten ging iedereen naar de Kollaustraße. Zonder dat ik het in detail wist, zal het in Braunschweig vergelijkbaar zijn geweest. Je kunt zien dat we als spelers in de Bundesliga niet immuun zijn om het te krijgen”, zei hij, verwijzend naar de positieve tests bij de tegenstander .

Bron: www.mopo.de