Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Met volle batterijen de seizoeneindspurt in: volgende tegenstander Braunschweig


De bal rolt weer in de 2e Bundesliga, onze Kiezkicker spelen – op maandagavond 5 april 20u30 uur – op het einde van de 27e speeldag . In de thuiswedstrijd tegen Eintracht Braunschweig willen onze Boys in Brown hun sterke tweede seizoenshelft voortzetten en de volgende drie punten behalen tegen de laatste vijf wedstrijden op rij ongeslagen Nedersaksen.

Slechts enkele dagen winterstop en uiteindelijk 14 competitiewedstrijden binnen elf weken, was de driedaagse pauze van afgelopen weekend het uitgelezen moment om even de benen te strekken en de batterijen weer op te laden. Met hernieuwde energie begonnen onze Kiezkickers op maandag 29 maart aan de voorbereiding van de wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig en bereidde zich intensief en met veel inzet voor op de Nedersaksen. Uit de eerste van de acht resterende wedstrijden wil onze FCSP – 15 dagen na de 2-1 overwinning op VfL Osnabrück – graag de eerste drie van de 24 mogelijke punten thuis houden.

Met de Nedersaksen wacht er een harde noot om te kraken op onze Boys in Brown. Eintracht heeft immers elk punt nodig in de strijd tegen degradatie en zal alles eisen van onze Kiezkickers. “We zullen Braunschweig niet onderschatten. Ze staan ​​achter ons, maar hun vormcurve is stijgend”, benadrukte Rico Benatelli voor de wedstrijd tegen de recentelijk veel stabielere Braunschweig, die vijf wedstrijden op rij niet verloor en pas in de laatste wedstrijd voor de internationale break tegen SV Darmstadt 98 (1: 1) een doelpunt tegen kreeg. Voor de laatste wedstrijd van maandag van dit seizoen kan hoofdcoach Timo Schultz putten uit bijna volledige kern en heeft hij keuze te over wie moet zorgen voor de voortzetting van de tot dusver sterke tweede seizoenshelft.

Kort was er twijfel of deze wedstrijd überhaupt wel doorging, want de Nedersaksen meldden dat ze drie vermoedelijke coronagevallen in de ploeg hadden. Zowel hoofdcoach Daniel Meyer als aanvoerder Jannis Nikolaou en aanvallende speler Fabio Kaufmann moesten thuis in quarantaine, het trio zal er dan ook niet bij zijn op Millerntor. Eintracht hervatte de training op donderdag 1 april na opnieuw een test en negatieve testresultaten. Sinds dinsdag 30 maart wordt naast de reguliere PCR-testen met sneltesten volgens de nieuwe DFL-richtlijnen elke dag van de training getest en voor de afreis wordt het hele team inclusief trainers en begeleiders nogmaals gecontroleerd op het coronavirus.

Dus rolt de bal maandagavond op Millerntor. Braunschweiger – die werden ingehaald door VfL na de 1-0 uitoverwinning van VfL Osnabrück bij Karlsruher SC op zaterdag (3 april) en momenteel als 16e gerangschikt staat wil ondanks alle uitvallen – want naast Nikolaou en Kaufmann missen ze ook de geschorste Brian Behrendt en Danilo Wiebe – verder doen en belangrijke punten behalen in de strijd tegen degradatie.

Onze Boys in Brown kunnen en willen met een overwinning en de daarbij horen de 38 punten een serieuze stap zetten naar klassebehoud zoals coach Schultz – die zei dat hij nooit goed was in wiskunde – voor de wedstrijd uitlegde. De zesde thuiszege dit seizoen zou hen een voorsprong van twaalf punten geven op de degradatieplaatsen met nog maar zeven wedstrijden te gaan. Na de spurt van 14 wedstrijden na de jaarwisseling tot de internationale pauze, gaat FCSP de laatste spurt van het seizoen in met volle batterijen en veel verlangen om voort te bouwen op de laatst getoonde prestatie.

Bron: www.fcstpauli.com