Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP houdt gemakkelijk de punten thuis, 2-0 tegen Braunschweig


Op de 27e speeldag van de 2e Bundesliga zette FC St. Pauli een grote stap richting klassebehoud met zijn tweede overwinning op rij. Onze Kiezkickers versloegen Eintracht Braunschweig met 2-0 (2-0) op Millerntor nadat Omar Marmoush (7e) en Daniel-Kofi Kyereh (14e) al vroeg het duel beslisten met twee goals.

Na 28 jaar – in ieder geval voorlopig – scheen de verlichting voor de laatste keer op Millerntor ter gelegenheid van een maandagwedstrijd in de Tweede Bundesliga. Komend seizoen wordt de maandag – waar de balans voor FCSP positief was – van de kalender geschrapt. Om de laatste maandag wedstrijd te winnen moest FC St. Pauli het stellen zonder James Lawrence en Tore Reginiussen, die wegens ziekte moesten afzeggen. In centrale verdediging startte aanvoerder Philipp Ziereis naast Adam Dzwigala.

Aanvankelijk was de achterlijn van FCSP echter nauwelijks de focus van de wedstrijd, omdat het team van Timo Schultz een snelle en aanvallende start maakte. Guido Burgstaller bracht Omar Marmoush in scène, Omar dribbelde vervolgens tegenstander Nico Klaß tureluur en scoorde vanuit een scherpe hoek de 1-0. (7e). Slechts zeven minuten later trok de volgende orkaan richting Eintracht-defensief, na een combinatie over verschillende stations zette Marmoush door naar Daniel-Kofi Kyereh, die doelman Jasmin Fejzic omzeilde en met zijn linkervoet binnen duwde, 2-0  (14e).

Kort daarna waren de Kiezkickers al dicht bij een vroege voorlopige beslissing, nadat Marmoush een Paqarada-voorzet op de paal kopte (18e). Toen zocht ook Braunschweig de weg vooruit, maar zonder gevaarlijk te worden. In plaats daarvan misten de Boys in Brown een unieke kans, na een fantastische combinatie kwam Guido Burgstaller uiteindelijk aan de bal, maar hij schoof de bal langs het doel (35e).

De rustpauze deed niets af aan het speelplezier voor FCSP. BTSV-keeper Fejzic stond echter meerdere keren resoluut in de weg van een derde doelpunt. De poging van Rodrigo Zalazar (48e) was de Bosniër nog gelukkig, waarna de 34-jarige briljant reageerde tegen Burgstaller (52e) en Marmoush (54e). De enige tekortkoming van een uitstekende prestatie van de St. Pauli – die de bal goed lopend hielden-  was het niet afwerken van de kansen.

Hierdoor bleven de gasten altijd binnen handbereik van een meter, die ook offensief schakelden voor de slotfase. Nick Proschwitz bood de beste kans, maar hij kwam niet volledig achter de bal en miste duidelijk (74ste). Maar het werd altijd dwingender als FCSP in het offensief verscheen, maar Lukas Daschner (74e) en Finn Ole Becker faalden ook in Fejzic (79e), Igor Matanovic miste het half lege doel in de laatste seconden van de wedstrijd (90e). Uiteindelijk was het een verdiende 2-0 thuisoverwinning op Millerntor Stadium, dat uiteindelijk onder de sneeuw lag.

FC St. Pauli

Stojanovic – Zander, Ziereis, Dzwigala (62. Knoll), Paqarada – Benatelli – Zalazar, Becker (88. Aremu) – Kyereh (72. Daschner) – Burgstaller (88. Matanovic), Marmoush (72. Dittgen)

Cheftrainer: Timo Schultz

Eintracht Braunschweig

Fejzic – Kessel, Diakhité (66. Abdullahi), Klaß (46. Ziegele), Schlüter (81. Schwenk) – Wydra, Ben Balla – Kammerbauer, Kroos (71. Kobylanksi), Bär (81. Otto) – Proschwitz

Cheftrainer: Thomas Stickroth

Doelpunten: 1:0 Marmoush (7.), 2:0 Kyereh (14.)

Gele Kaarten: Kyereh, Zander / Kroos

SR: Arne Aarnink