Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Braunschweig


Ze een
driedaagse pauze gunnen, opnieuw starten en de rest van het seizoen zo succesvol mogelijk afwerken, zei coach Timo Schultz na de 1-2 overwinning in Osnabrück. Tijdens de interlandpauze wisten onze Kiezkickers even uit te waaien. Tegen Eintracht Braunschweig willen ze – op maandag 5 april 20u30 uur – opnieuw de drie punten pakken. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander even onder de loep genomen. 

Heropleving  

Het team van hoofdcoach Daniel Meyer stond half februari vier punten achter op een niet-degradatieplaats, maar bleef daarna vijf wedstrijden op rij ongeslagen en vocht zich een weg naar de 15e plaats. Dit was voornamelijk te danken aan een aanzienlijk verbeterde defensieve prestatie van het team. Braunschweig bleef immers vier wedstrijden op rij zonder tegendoelpunten (2-0 tegen Regensburg, 0-0 in Neurenberg, 1-0 tegen Sandhausen en 0-0 in Karlsruhe). Voor de interlandpauze was het Darmstadt-speler Serdar Dursun die de Eintracht-verdediging na 431 minuten weer wist te verslaan.

De uitbalans 

Terwijl onze Boys in Brown in staat waren om vier van de laatste zes uitwedstrijden te winnen en momenteel het beste team in de competitie zijn achter KSC (vijf overwinningen, één gelijkspel), ging het dit seizoen niet zoals verwacht voor Eintracht Braunschweig buitenshuis. De Nedersaksen zijn de enige ploeg die buitenshuis nog niet heeft gewonnen. Er zijn vijf gelijke spelen en zeven nederlagen. Met slechts zeven doelpunten in twaalf wedstrijden is Eintracht buitenhuis ook het mint trefzekere team in de competitie. De Würzburger Kickers en SV Sandhausen staan ​​achter het Braunschweig-team in de uitrangschikking, de Kickers en SVS wonnen weliswaar elk een uitwedstrijd, maar alle andere wedstrijden gingen verloren. 

Achterstanden en voorsprongen

In 18 van de 26 wedstrijden stond Braunschweig achter, alleen de Würzburger Kickers (20) stond vaker op achterstand. Het team van coach Daniel Meyer kon twaalf keer de nederlaag niet voorkomen, maar behaalde driemaal een punt en won zelfs drie wedstrijden, waaronder de heenwedstrijd tegen onze Kiezkickers (2: 1 na 0: 1). Alleen VfL Bochum (13 punten) behaalde meer punten na een achterstand dan Nedersaksen. In tien wedstrijden nam Eintracht daarentegen de leiding, slechts zes keer konden ze uiteindelijk drie punten vieren. Ondanks aan de leiding gingen uiteindelijk vier wedstrijden verloren. Alleen SV Sandhausen verloor vaker na een voorsprong ​​(vijf nederlagen).

De manier van spelen

Met een balbezit van gemiddeld 44,4 procent staat Eintracht op een na laatste en laat het toe dat de tegenstander bijna altijd meer van het spel heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Braunschweig de meeste langste ballen in de competitie heeft gespeeld, al 1.356 keer trapte de Nedersaksen het leer ver naar voren. Ter vergelijking: onze Kiezkickers kiezen in de weg voorwaarts vooral voor voetballende oplossingen, alleen Fortuna Düsseldorf (888 lange ballen) en VfL Osnabrück (925) trapte de bal minder naar voor dan onze jongens in Brown (973). Het aanspeelpunt bij Eintracht is meestal Nick Proschwitz, de aanvaller heeft al 356 luchtduels aangegaan (44,5 procent gewonnen) en is daarmee koploper in de competitie voor Sandhausen’s Kevin Behrens (345). In de heenwedstrijd tegen onze Kiezkickers ging Proschwitz 26 luchtduels aan.

Jongen van Hamburg 

Met Lasse Schlueter zit er een echte Hamburger in de selectie van Eintracht. De linksbenige speler leerde het voetballen bij SC Poppenbüttel voordat hij in de zomer van 2006 overstapte naar het team van de “Rode broekjes”. Na zes jaar bij de stadsrivalen droeg Schlüter twee jaar de bruin-witte shirt van onze U23. Na 59 wedstrijden voor onze U23 (vier goals, tien assists), verhuisde hij eerst naar Wacker Nordhausen en later naar Energie Cottbus in de Regionalliga Nordost. De linksback is sinds juli 2019 een Brunswick. De 28-jarige speelde in het promotieseizoen slechts acht wedstrijden voor Nedersaksen, maar dit seizoen speelde Lasse al 18 keer (twee assists).  

Bron: www.fcstpauli.com