Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Dat is zeker een beetje het geheim van het succes van de afgelopen weken”


Op vroege Goede Vrijdag (2 april) beantwoordde hoofdcoach Timo Schultz de vragen van de journalisten op de persconferentie voor de Tweede Bundesliga wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig op paasmaandag (5 april, 20.30 uur). Onze coach sprak over …

… Tegenstander Eintracht Braunschweig:  “Net als wij kwamen de Braunschweiger veel beter uit de winter. Ze hebben zich defensief gestabiliseerd – ook via nieuwkomers – en ze hebben hun systeem gevonden. Ze winnen hun wedstrijden thuis en zijn net als wij in opwaartse trend. Het spreekt voor hun dat ze boven de streep zitten. Dat zal ook hun doel zijn om de komende weken punten te halen. ”

… de Corona-zaken in Braunschweig: “Ik denk dat iedereen heeft gemerkt dat er Corona-zaken bij hen zijn en dat mijn coachende collega er ook last van heeft. Ik wens de getroffenen een spoedig herstel of dat de symptomen niet zo ernstig zijn of helemaal niet voorkomen. ”

… de nederlaag in de heenwedstrijd:  “Dat was een beetje het dieptepunt, het verloop van de wedstrijd had voor ons gesproken na een vroeg doelpunt van Max Dittgen. Daarna werden we van minuut tot minuut slechter. De jongens kennen mij, als je nu alles in de weegschaal gooit kun je ook games verliezen. Maar op een bepaald moment in de wedstrijd zaten we in de foutvermijdingsmodus en durfden we niets meer te doen. Het team van Braunschweig slaagde er toen in hun stempel te drukken op ons. Toen verloren we terecht de wedstrijd, misschien was het ook het laatste schot voor de boeg dat we nodig hadden. Toch denk ik dat mijn team de nederlaag goed heeft afgewerkt. ”

… de staf:  “Omar had door een val lichte last van zijn heupen, maar gisteren ging het weer. Daar maak ik me geen zorgen over, hij kan morgen trainen. Bij Afeez was het een pure voorzorgsmaatregel dat hij maar de helft heeft meegedaan. Met Simon moeten we van dag tot dag beslissen of hij 100 procent kan trainen. Eric gaat zaterdag weer trainen, dus het plan is dat hij in ieder geval deel gaat uitmaken van het team. Sebastian Ohlsson is pijnloos, maar nog niet klaar voor training. Daar zullen we mee oppassen. ”

… de laatste acht wedstrijden:  “We zien deze resterende acht wedstrijden als een kans om de volgende stappen te zetten. We hebben een goede stemming, maar we weten ook dat we geen winterstop hebben gehad. De jongens zijn aan het pauzeren, we gaan al anderhalf jaar door en hebben een broodnodige zomervakantie die kort genoeg is. We gebruiken het om als team vooruit te komen. We genieten er nu van, we hebben honger en willen wedstrijden winnen. ”

… het doel:  “Het speelt een rol in onze overwegingen dat we zien hoe we de belasting verstandig kunnen beheersen. Het zal zijn dat we wisselen, maar we hebben het niet over zeven of acht posities, maar misschien over twee of drie posities. Elke speler is nodig, maar uiteindelijk zullen we ook proberen om het best mogelijke team het veld op te brengen. Het is aan elke speler om zich in elke training en wedstrijd zo aan te bieden dat ik als coach om te zeggen dat hij zichzelf heeft verdiend om te beginnen met spelen en dat ik er niet langs heb kan kijken. Er zullen geen cadeautjes  zijn. ”

… de waarde van een overwinning:  “Ik was nooit goed in wiskunde, maar als ik kijk naar de afgelopen jaren, dan kun je bij winst waarschijnlijk zeker zijn van klassebehoud. We kijken vanaf wedstrijd to wedstrijd. Dat klinkt stom, maar op dit moment is het de beste optie die we kunnen kiezen. ”

… het nationale team:  “Het is zo dat de jongens extreem geïsoleerd zijn van het nationale team. De UEFA is bezig met het permanent doen van de coronatests. Als ze terugkomen, doen ze een test bij ons, die wachten wij dan af en dan komen ze terug bij het team. We zijn erg communicatief met de respectievelijke supervisors van de nationale teams. James heeft gisteren al getraind en maakt fysiek een zeer stabiele indruk. ”

… de inspanning bij het trainen:  “De jongens zijn in een goed humeur en hebben er zin in, ze worden elke dag fitter en willen meer. De winning streak speelt natuurlijk ook een rol doordat we vertrouwen hebben gewonnen. Jongens die achterlopen, begrepen dat ze in de training ook een uitroepteken moeten zetten. Iedereen werkt heel professioneel en pusht elkaar, dat is zeker een beetje het geheim van het succes van de afgelopen weken. ”

Bron: www.fcstpauli.com