Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Miyaichi: “Ik wil gewoon pijn en blessure vrij blijven”


Het seizoen is tot dusver aan Ryo Miyaichi voorbij gegaan. De sprintende vleugelspeler is nog niet ingezet vanwege een schaambeenontsteking en een spierblessure. In een interview met pers gaf de Japanner inzicht in de afgelopen maanden, die voor hem niet gemakkelijk waren. Miyaichi sprak ook over …

… de terugkeer naar het trainingsveld : “Eindelijk ben ik terug en kan ik weer voetballen. Ik ben erg blij dat ik weer bij het team kan trainen. Het was weer een hele lange tijd voor mij.”

… de lange onderbreking van een blessure : “Het is altijd moeilijk om geblesseerd te raken. De tijd was vermoeiend voor mij. Deze keer was het ook anders dan de kruisbandbreuken. Ik wist toen dat ik na acht maanden weer zou spelen. Nu heeft het langer geduurd dan ik dacht. Soms had ik pijn, soms niet. Ik ben veel in revalidatiecentrum ENDO geweest en ben hier sinds vorige week terug, dus ik ben des te gelukkiger kan weer voetballen. Ik heb geen pijn meer, ik ben weer fit en kan weer trainen. Mijn hoofd is helder, ik denk niet meer aan de blessure. ”

… een mogelijke comeback in de 2e Bundesliga : “Ik heb nog wat tijd nodig. Ik heb bijna een jaar niet gespeeld. Naast tijd heb ik ook training nodig. Ik moet constant trainen en dan zullen we zien wat gebeurt er.”

.. de steun van de afgelopen maanden : “Mijn vrouw en kinderen, maar ook de club en teamgenoten gaven me kracht en spraken positieve woorden tot me. Dat was belangrijk voor me.”

… de meest recent succesvolle teamgenoten : “Het was erg leuk om van buitenaf naar de wedstrijden te kijken. Het team speelde erg goed. Ik heb nu een paar keer met het team getraind en was verrast door de kwaliteit, ze is echt hoog. Ik heb de nieuwe spelers leren kennen tijdens de blessure, nu ook op het veld, wat belangrijker is. Ik kijk er naar uit om met ze te voetballen. ”

… het doel om dit seizoen weer in de tweede divisie te zitten : “Ik wil gewoon blessurevrij en pijnvrij blijven. Dat is het belangrijkste voor mij en allereerst mijn doel. Ik wil presteren. elke dag. Dat is wat ik kan doen. Of ik ga spelen, is dan een beslissing van de coach. ”

… zijn aflopende contract en toekomstplannen : “Ik vind de club erg leuk. Als er een mogelijkheid is om te blijven, waarom niet?! Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit zal zien. Ik heb Andreas Bornemann niet gesproken. Hij heeft veel met me gepraat tijdens de blessurepauze, wat ook een motivatie is voor mij. Ik ben net weer begonnen met trainen met het team, en daar houd ik mijn focus op. Nu wil ik mijn best doen op het veld. “

… zijn gezin : “Ik ben bijna vijf jaar met mijn gezin in Hamburg. Mijn vrouw geniet hier van de tijd, mijn zoon zit nu ook op de kleuterschool. Het is als een tweede thuis voor ons hier. Wij zijn gelukkig hier te leven. “

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters