Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Leon Flach verlaat FC St. Pauli

Middenvelder Leon Flach verlaat onze FCSP. De club en de speler kwamen onderling overeen om het contract – dat nog geldig is was tot juni 2022 – te beëindigen. Flach zal toetreden tot het Amerikaanse Major League Soccer Team Philadelphia Union.

De 20-jarige stapte in 2016 over van de jeugd van VfB Lübeck naar de jeugd van onze Kiezkickers. Flach maakte de sprong over de U23 naar de profs, waar hij dit seizoen op speeldag 2 zijn debuut maakte in de 2e Bundesliga in een 4-2 overwinning tegen Heidenheim. De Amerikaan speelde sindsdien in totaal negen competitieduels en scoorde één doelpunt. Hij speelde dit seizoen ook nog drie wedstrijden met de U23 in Regionalliga Nord (één doelpunt).

Reacties voor de beëindigen van het contract:

Ploegleider Andreas Bornemann : “Leon benaderde ons met het verzoek om zijn contract op te zeggen. Hij had in de zomer al gevraagd om naar de Philadelphia Union te verhuizen. We hadden hem graag in ons team willen houden, maar hij heeft ons duidelijk gemaakt dat hij deze stap absoluut wil zetten. Ik wens Leon veel succes in zijn verdere carrière. ”

Coach Timo Schultz : “Het is jammer dat Leon ons verlaat. Ik ken hem al vijf jaar, ook als aanvoerder van mijn jeugdploegen. Hij is een ongelooflijk ambitieuze en hardwerkende speler met een duidelijk doel. Daarom kan ik het begrijpen dat hij zijn kans wil grijpen bij de Philadelphia Union. Daar wens ik hem het allerbeste voor! ‘

Leon Flach : “Ik zal de geweldige tijd op St. Pauli nooit vergeten en ik wil iedereen bedanken die deel uitmaakte van dit pad. Nu wil ik echt de uitdaging aangaan bij Philadelphia Union, want het is een geweldige kans voor mij. Ik wens dit geweldige team en deze unieke club het allerbeste voor de toekomst. ”

Bron: www.fcstpauli.com