Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander VFL Osnabrück

Voordat eind maart de laatste internationale pauze van het huidige seizoen gepland staat, worden onze Kiezkickers op zondag – 21 maart, 13.30 uur – uitgedaagd door VfL Osnabrück. We hebben het seizoen van Nedersaksen eens onder de loep genomen.

De neergang

Na zeven speeldagen stond de destijds nog ongeslagen VfL  – drie overwinningen, vier gelijke spelen – op de tweede plaats. Na elf speeldagen met 19 punten was dit aantal nog steeds goed voor een vijfde plaats. Maar toen liep niets meer voor de Osnabrückers. Van de twaalf daarop volgende wedstrijden konden de Nedersaksen alleen nog winnen bij Holstein Kiel, alle andere wedstrijden gingen verloren. Met 13 nederlagen na 24 wedstrijden overtreffen ze het aantal nederlagen van vorig seizoen, toen verloor VfL twaalf wedstrijden. Na negen nederlagen op rij kon VfL afgelopen weekend eindelijk weer punten scoren bij het 1-1-gelijkspel in Neurenberg.

De hoofdtrainer

In Neurenberg stond de nieuwe hoofdcoach Markus Feldhoff voor het eerst aan de zijlijn, nadat de club half februari afscheid nam van Marco Grote en assistent-trainer Florian Fulland twee wedstrijden het had overgenomen. Feldhoff is geen onbekende voor Osnabrück, als speler droeg hij de paars-witte trui van 2004 tot 2008 en scoorde hij 28 doelpunten in 58 competitieve wedstrijden. In de tweede helft van het seizoen 2008/09 werkte Feldhoff als assistent-coach bij VfL onder hoofdcoach Claus-Dieter Wollitz, voordat hij samen met Wollitz naar Energie Cottbus trok.

Topschutter

Sebastian Kerk valt op tussen de Osnabrückers, die met 23 doelpunten het op één na slechtste offensief in de competitie vormen. De aanvallende middenvelder heeft al acht doelpunten gemaakt en nog zes doelpunten aangegeven. Kerk – die in de zomer overkwam uit Neurenberg -was direct betrokken bij bijna 61 procent van alle VfL-goals. Met deze waarde loopt Kerk ruim voor op Aues Pascal Testroet (51,5 procent) en Darmstadt’s Serdar Dursun (51,2 procent) aan de top van deze competitie. De topscorer van Osnabrück probeert heel vaak op afstand af te werken, alleen Rodrigo Zalazar (38 schoten van buiten het strafschopgebied) probeerde het vaker dan Kerk (37), die al drie keer van grotere afstand scoorde. Alleen Genki Haraguchi van Hannover (vier goals) was op afstand nog trefzekerder.

Aanval

Zoals eerder vermeld, kon de Osnabrück slechts 23 doelpunten maken in 24 wedstrijden. VfL – dat medio april nog een inhaalwedstrijd speelt in Regensburg – is de ploeg met de minste schoten op doel (261), de minste grote kansen (14) en de minste treffers in het eerste kwartier ( slechts één doelpunt). Als het gaat om het benutten van kansen staat VfL derde laatste, alleen Jahn Regensburg (12,04 schoten voor een doelpunt) en Eintracht Braunschweig (11,64) staan ​​achter Nedersaksen (11,35). Als het op schoten op de paal aankomt, staan ​​de Osnabrückers – die overigens zelden buitenspel staan – opnieuw onderaan in de competitie. Alleen Kevin Wolze trof eenmaal het aluminium. Ter vergelijking: SpVgg Greuther Fürth trof al 14 het aluminium treffers. Onze Kiez-kickers schoten acht keer op de lat of een van de twee palen.

Het duel

De hardst werkende duelist in de gelederen van VfL is Etienne Amenyido. De aanvallende speler speelde al 521 tackles in 18 wedstrijden, waarvan hij 46,6 procent wist te winnen. Amenyido ging niet altijd met eerlijke middelen aan het werk, de 23-jarige begin al 34 fouten en zag al zeven keer de gele kaarten. Slechts vijf spelers kregen vaker een gele kaart. De snelle aanvallende speler (topsnelheid: sterke 34,9 km / u) is ook een van de meest foutief gestopte spelers in de competitie. Hij is al 52 keer op oneerlijke wijze tegengehouden, slechts vier spelers (waaronder Rodrigo Zalazar) kregen vaker een fout mee.

Bron: www.fcstpauli.com