Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Schultz:”Qua intensiteit en bereidheid moeten we altijd op de limiet zijn”

Met de uitwedstrijd bij VfL Osnabrück, speelt onze FC St. Pauli op zondag – 21 maart, 13.30 uur – in de Tweede Bundesliga opnieuw voor de volgende drie punten. Deze willen onze Kiezkicker uit alle macht behalen, zoals hoofdcoach Timo Schultz vrijdagochtend (19.3.) benadrukte in de persconferentie met de pers. Onze coach had het niet alleen over de wedstrijd bij VfL, maar ook over …

… de persoonlijke situatie: “Finn Ole Becker heeft weer volop getraind, met James Lawrence gaan we ervan uit dat het zal gaan met zijn kuit. Maar dat zullen we vandaag en morgen uitklaren. Simon Makienok verdraaide gisteren zijn knie tijdens de training, ik hoop dat het eerste moment er erger uitzag en dan het is. De definitieve diagnose zal vandaag komen. Jannes Wieckhoff komt langzaam terug naar 100 procent, hij mist nog de wedstrijden om aan de laatste vijf tot tien procent te komen. Christopher Buchtmann is langzaam aan klaar om weer te gaan voetballen, maar hij moet nog steeds twee of drie stappen zetten. Hij heeft maanden gemist en heeft een bepaald niveau van harde training en competitie nodig in de vorm van een testwedstrijd. Luca Zander had geen nasleep, het was gewoon een scheur tussen de ogen. Met hem zal ik vandaag of morgen beslissen of het voor hem 100 procent mogelijk is om vanuit het hoofd het spel in te gaan. ”

… de conclusies uit het spel van Paderborn : “We konden relatief goed en snel filteren wat het probleem was. We zagen goed om te zien dat we niet in een goede positie zaten, vooral in de wisselfasen na balverlies. Na de winter stonden we eigenlijk een stap verder. Het lukte ons gewoon niet om onze kansen tot op het einde uit te spelen. We hadden die dag niet de nauwkeurigheid. Je kon zien dat we niet ons best deden om de wedstrijd te winnen. Qua intensiteit en bereidheid moeten we altijd op de limiet zijn. De intensiteit en de bereidheid om te lopen staan ​​voorop.Als we niet 100 procent zijn, krijgen we problemen in elke wedstrijd.

… het belang van het spel in Osnabrück : “We hebben al een paar stappen genomen om ons van de degradatie plaatsen af te scheiden. Als we naar de rangschikking kijken, zouden drie punten – ongeacht tegen wie – ons weer een stap dichter in de richting van de 40-punten brengen. Dat is ons doel. We kijken niet naar onze tegenstanders en hoeveel punten ze hebben. We kijken naar hoeveel punten wij hebben en hoeveel we er nodig hebben. Als we ons concentreren op de volgende wedstrijd en onze normale prestaties laten zien, dan weten we dat we een kans maken de wedstrijd te winnen. Dan gaat het de goede kant op, zoals de afgelopen weken hebben aangetoond. Als we ons normaal optreden bij VfL kunnen brengen, is de kans groot dat we iets meenemen. ”

… het contrasterende seizoen van de twee teams : “We hadden geen beter puntenresultaat in de eerste seizoenshelft dan momenteel Osnabrück. Wij zaten destijds in een neerwaartse spiraal. Bij ons kan ik vertellen waar het aan gelegen heeft , bij Vfl kan ik van buitenaf niet beoordelen. We hebben ons een weg uit de put kunnen graven, VfL staat op het punt om hier aan te beginnen. Maar we willen dit voorkomen en willen de drie punten meenemen. ”

… Osnabrücks topscorer Sebastian Kerk : “Hij is een speler die het verschil kan maken met zijn snelheid, met zijn linkervoet en met zijn vrije trappen. In de wedstrijd en met zijn vrije trappen is hij heel, heel gevaarlijk. We weten dat het belangrijk is zijn vrije trappen te vermijden en anderzijds altijd dicht bij hem te zijn in de wedstrijden en zijn schoten te blokkeren. Maar we moeten ons niet alleen op hem concentreren. ”

… De speelstijl van Osnabrück onder nieuwe coach Markus Feldhoff : “Ik kan mezelf niet veroorloven om de speelstijl onder hem te beoordelen, Osnabrück speelde alleen onder hem in Neurenberg. Ik ben een coach, maar je kunt geen filosofie concluderen gebaseerd op slechts 90 minuten. In Neurenberg leken ze erg compact, zeer gewillig en moedig. Op basis van een goede verdediging verdedigden ze Neurenberg goed en waren ze bovendien herhaaldelijk gevaarlijk voor doel zelf. ”

… de meest recente Corona-zaken in competitie twee en een mogelijke concurrentievervalsing door inhaalwedstrijden : “Spreken van concurrentievervalsing zou momenteel overdreven zijn. Als de wedstrijden snel kunnen worden ingehaald, blijft alles binnen de perken. Het wordt problematisch als nog meer teams in quarantaine moeten en een team zo wordt getroffen omdat het drie of vier wedstrijden minder of meer heeft. Zolang alles drie speeldagen voor het einde van het seizoen gecorrigeerd is en je het seizoen gelijk kunt beëindigen kan eigenlijk niemand klagen op het eind van de dag. In de huidige situatie moet je je ogen open houden en hopen dat het niet erger wordt. ”

… de aanstaande internationale pauze: “Mijn batterij is vol en dus heb ik de pauze eigenlijk niet nodig. Ik heb ook niet het gevoel dat de jongens de pauze nodig hebben. Het is een kans voor de spelers die onlangs hebben gespeeld een paar dagen twee of drie versnellingen terug kunnen schakelen en een nieuwe start voor de eindspurt van het seizoen. Voor de spelers die de laatste tijd niet veel hebben gespeeld, proberen we een testwedstrijd op te regelen zodat ze op de hoogte kunnen blijven, goed blijven trainen en aan onze onderwerpen werken. Er is ook de mogelijkheid om te werken aan speciale trainingsinhoud waarvoor anders niet zo veel ruimte is. We nemen de pauze en weten hoe we de tijd moeten gebruiken. ”

… de internationale reizen: “Andres Bornemann en onze teammanager Jonas Wömmel zijn de experts, ze staan ​​altijd in contact met onze artsen en de gezondheidsafdeling. Kortom, ik ben blij voor elke speler die in een nationaal team zit. Het is altijd een onderscheiding. Als je kijkt naar de wedstrijden en tegenstanders van Leart Paqarada, dan zijn dat absolute hoogtepunten ( opmerking van de redacteur: Kosovo speelt tegen Zweden en Spanje in de WK-kwalificatiewedstrijden ). Maar alles moet Corona-proof zijn en mag niet een nadeel voor ons zijn. Het is altijd een kwestie van afwegen, we zullen oplossingen vinden. ”

Bron: www.fcstpauli.com