Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen VfL Osnabrück

Onze Kiezkickers wonnen met 2-1 in Osnabrück en pakte na twee wedstrijden zonder winst opnieuw de drie punten. Na de wedstrijd keken hoofdcoach Timo Schultz en de twee doelpuntenmakers Guido Burgstaller en Omar Marmoush tevreden terug op de wedstrijd.

Hoofdcoach Timo Schultz “Als coach ben ik natuurlijk tevreden dat we de drie punten kunnen meenemen naar Hamburg. Als je de hele wedstrijd kunt zien, dan is de overwinning niet onverdiend. Ook al wilde Osnabrück het, we hadden veel spelbeheersing. Maar we moesten altijd opletten voor hun omschakelacties. Osnabrück was vooral met standaarden gevaarlijk. Met een gelukkige penalty en een mooi doelpunt kwamen we op voorsprong in de tweede helft. Natuurlijk had ik graag gezien dat het derde doelpunt niet werd teruggenomen. Op het einde wordt het weer spannend, de Osnabrück nam wat meer risico en kregen kansen. We waren toen in staat om het ding over de finishlijn te redden, maar de wedstrijd had niet lang mogen duren Als we ons concentreren op de volgende taken en wedstrijden, zullen we goed blijven presteren en punten scoren. Nu kunnen we onszelf trakteren op een pauze van drie of vier dagen. De reeks van de afgelopen zeven of acht weken was uitputtend, zoals je in de afgelopen drie wedstrijden hebt gezien. We zullen daarna nog een poging wagen om de rest van het seizoen succesvol af te werken. ”

Guido Burgstaller : “Na de thuisnederlaag tegen Paderborn was het een belangrijke wedstrijd voor ons vandaag. We wilden een ander gezicht laten zien en weer beter voetballen. We deden het soms beter vandaag. We begonnen de wedstrijd goed en hadden veel balbezit, maar hadden niet zo veel kansen om te scoren. De overwinning is verdiend, ook al was het uiteindelijk nog close. Al met al was het een goede wedstrijd voor ons. Daar kun je op voortbouwen. Als we zo doorgaan, zijn de degradatie zorgen zeker voorbij. ”

Omar Marmoush : “We kwamen goed in de wedstrijd in de eerste helft en vochten goed, maar Osnabrück presenteerde zich ook goed. Het was erg leuk om weer te scoren. Ik stond echt miniem buitenspel toen ik het tweede doelpunt scoorde. Belangrijk is alleen dat we de drie punten behalen. Daar kunnen we heel tevreden mee zijn. ”

Markus Feldhoff (Hoofd Coach VfL Osnabrück): “In de eerste tien of vijftien minuten zag ik dat we een tegenstander troffen die vol vertrouwen zat. We konden nauwelijks loskomen, maar we vochten ons een weg in het spel. We hebben onze tanden gezet in verschillende gewonnen duels. Na hoekschoppen en spelhervattingen hadden we kansen. We moeten zover komen dat we in goede fasen een doelpunt kunnen maken en de wind in de rug kunnen krijgen. Na de rust is er een penalty: ‘ Ik heb de scène niet gezien, maar ik moet zeggen dat als er een scheidsrechter fluit en een assistent-scheidsrechter die het niet corrigeert, ik hoop en ga ervan uit dat het een duidelijke beslissing zal zijn. We kregen de  2-0 door een tegenaanval. Maar toen toonden we moreel, geloofden in onszelf en scoorden we een doelpunt. Uiteindelijk gooiden we alles weer naar binnen. Maar de overwinning voor St. Pauli was niet onverdiend. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters