Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Bijna 30 jaar na Ottens & Co: Onze Kiezkickers willen de 3 punten bij VfL

Voor onze Kiezkicker was het deze week tijd om de 2-0 thuisnederlaag tegen SC Paderborn 07 te verwerken en om de juiste conclusies uit de wedstrijd te trekken. Op zondag  – 21 maart, 13.30 uur – willen onze Boys in Brown de weg naar het succes weer vinden en weer drie punten halen bij VfL Osnabrück. Dit lukte de laatste keer bijna 30 jaar geleden op de Bremer Brücke.

Het was weer een ongewoon gevoel voor onze Kiezkickers om nog eens als verliezer het veld van het Millerntor Stadion te verlaten na het 0-2-0 verlies tegen SC Paderborn 07. Na zes wedstrijden op rij zonder nederlaag verloren ze opnieuw voor het eerst in bijna zeven weken. Alleen VfL Bochum wist onze Kiezkickers met 2-3 op de knieën te krijgen. “We wisten dat we niet elke wedstrijd zouden winnen”, benadrukte Timo Schultz na de wedstrijd tegen Paderborn: “Deze wedstrijd zal ons niet uit koers gooien.”

Het was gewoon niet genoeg tegen sterke Paderborns, die agressiever handelden en zeer goed verdedigend verdedigden, en FCSP moest dat accepteren. Schultz kon het zijn team niet kwalijk nemen, ze hadden versneld en gevochten, maar het ontbrak Boys in Brown aan “vijf procent waakzaamheid en levendigheid”, zoals Schultz opmerkte na het laatste fluitsignaal. De wedstrijd is in de loop van de week minutieus uitgewerkt om bij VfL de juiste conclusies voor de wedstrijd te kunnen trekken. Met een hernieuwd verlangen om weer drie punten te halen in Osnabrück, begonnen onze Kiezkicker aan de week.

Alerter in het hoofd en levendiger in de benen willen ze op de Bremerbrug laten zien dat ze het voorbije nederlaag goed hebben verwerkt. Als onze Boys in Brown  – die vijf keer op rij buitenhuis ongeslagen zijn – er in slagen de verhoopte driepunters mee te nemen, zouden ze voor het eerst in bijna 30 jaar uit Osnabrück terugkeren met drie punten. In augustus 1991 werd dankzij een in de slotminuut omgezette strafschop van Klaus Ottens de laatste uitoverwinning bij VfL behaald.

Dat willen de Osnabrückers natuurlijk voorkomen. Bij het verrassingsteam het seizoensbegin – VfL eindigde op de tweede plaats na zeven wedstrijden zonder nederlaag en bleef tot Kerstmis in de bovenste helft van de tafel –  loopt sinds de winterstop niet veel meer. Na het ietwat verrassende 2-1-succes op Holstein Kiel begin 2021 leed de paars-wit negen nederlagen op rij. De VfL gleed geleidelijk af in de rangschikking en staat momenteel zelfs 16e en zit opeens in volle degradatiestrijd. Vorige week wist Osnabrück voor het eerst een punt te pakken bij het debuut van de nieuwe hoofdtrainer Markus Feldhoff. De 1-1 bij directe concurrent 1. FC Nürnberg was belangrijk, vooral voor het hoofd.

Bashkim Ajdini van Osnabrück beschreef de puntenwinst bij FCN en het bijbehorende einde van de reeks nederlagen als “een stap in de goede richting”. De Nedersaksen, die op hun thuisbasis Bremer Brücke maar zeven punten konden pakken en daarmee de slechtste thuisploeg in de competitie zijn, willen voor het eerst sinds de overwinning in Kiel drie punten scoren en belangrijke punten pakken in de strijd tegen degradatie.

Volgens Schultz kijken onze Kiezkickers ook naar beneden, want wiskundig gezien is er ondanks de ogenschijnlijk comfortabele voorsprong van negen punten – die dankzij sterke prestaties de afgelopen weken behaald werd nog niets bereikt. Met een 3 punten op Bremer Brücke zou ze echter een hele grote stap zetten. Hiervoor moeten ze op zondag 21 maart 2021 weer gas geven en alles investeren. En misschien zullen we na bijna 30 jaar eindelijk op weer kunnen winnen op de Bremer Brücke.

Bron: www.fcstpauli.com